GamingRSS PaginaDeMedia

Krafton dă în judecată Apple, Google și pe dezvoltatorii celei mai de succes clone de PUBG

Nu există odihnă pentru Krafton, căci nici după ce PUBG a devenit oficial free-to-play „escrocheriile” nu par să înceteze. La începutul acestei săptămâni, Krafton s-a supărat tare-tare și a decis să-i dea în judecată pe cei care le-au plagiat jocul și au creat o clonă aproape perfectă, numită Free Fire. Pe lângă asta, procesul îi include și pe Apple și Google!

Free Fire este creat de studioul Garena și vine în două variante, Free Fire și Free Fire Max. Ele sunt disponibile atât pe App Store, cât și pe Google Play, și fix marketarea asta i-a înțepat rău pe dezvoltatorii lui PUBG, într-atât cât să sară la bătaie și cu cei doi giganți. Krafton i-a acuzat cei de la Google și de găzduirea pe YouTube a videoclipurilor cu gameplay-uri din Free Fire și de „numeroase postări legate de un film chinezesc ce nu este nimic altceva decât o încercare patetică de a transpune PUBG Battlegrounds într-un live action.”

Pe Google Play și App Store, cele două Free Fire pot fi descărcat gratuit și funcționează pe sistemul microtranzacțiilor. Tocmai de aceea, Krafton susține că Garena a câștigat sute de milioane de dolari de pe urma tranzacțiilor in-game și că Google și Apple au câștigat și ei sume similare de pe urma distribuției lui Free Fire pe magazinele lor.

Free Fire și Free Fire Max plagiază intens numeroase elemente din Battlegrounds, atât individual cât și combinat, inclusiv elementul trademark al Battleground, adică secvența saltului din avion (air drop), plus structura și mecanica jocului, combinațiile și ofertele pentru arme, armură și obiecte unice, locații și, per total, schemele de culaore, materialele și texturile regăsite în Battlegrounds.

Răfuiala a început anul trecut, când, pe 21 decembrie, Krafton i-a rugat pe dezvoltatori să închidă jocurile Free Fire. Garena a respins cererea, timp în care Krafton a încercat să convingă YouTube să dea joc orice conținut video despre Free Fire din cauza elementelor evidente de plagiat. Nu s-a întâmplat nimic, și, după cum ați ghicit, jocurile încă mai pot fi descărcate gratuit de pe App Store și Google Play.

PUBG vs Free Fire, Google si Apple

PUBG nu va mai fi rege pentru multă vreme

Scandalul se întoarce și mai mult în timp, în 2017, când creatorii lui PUBG au observat că Garena a vândut în Singapore un titlu care efectiv copia originalul. Și chiar dacă pare o copie ieftină, statisticile arată altceva, adică 1.1 miliarde de dolari în micro-tranzacții, adică foarte-foarte aproape de cele 2.9 miliarde câștigate de PUBG Battlegrounds. Analiștii au raportat o creștere mai lentă a profiturilor făcute de varianta pentru telefoane a OG-ului, semn că Free Fire începe să ia amploare.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button