MORE

Franta continua sa combata criptarea

Franta considera acum ceva timp sa interzica tot ce inseamna Tor si Wi-Fi public, o propunere regretabila, care din fericire a fost retrasa. Dar acum francezii au venit cu o alta idee care pe termen lung va fi la fel de groaznica, sa combata  direct criptara.

Un nou amendament la propunerea de lege pentru Republica Digitala a fost introdus, de un grup de 18 politicieni, care in esenta interzice criptarea adevarata.

Amendamentul ar obliga companiile care ofera solutii de criptare pentru produsele si serviciile lor sa includa metode de decriptare pe care sa le poata folosi autoritatile la nevoie.

Rationamentul din spatele acestei idei este ca prin combaterea criptarii vor putea fi depistate posibile amenintari la securitatea nationala, asta desi tragedia de anul trecut a fost planuita prin SMS-uri si convorbiri telefonice necriptate de indivizi care erau deja in parte cunoscuti ca fiind extremisti.

Probabil nu suna ca un lucru rau ca autoritatile sa aiba acces la unelte pentru decriptare, dar aici apare o mica problema. Una chiar mare daca stai si te gandesti la ea. Daca aceste unelte exista, inseamna ca metoda de criptare nu este sigura. Si daca nu este sigura, atunci oricine va putea face abuz de defectul introdus in criptare care sa permita inversarea sa.

[Tom’s Hardware]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close