MORE

Franta se apropie periculos de cenzura internetului

Atacurile teroriste care s-au peterecut luna aceasta in Paris au avut consecinte numeroase, una fiind incercarea guvernului de a mari gradul de securitate al Frantei.

Asta s-a manifestat initial prin instalarea unei stari generale de urgenta, care avea initial o durata de 12 zile. Aceasta a fost extinsa recent printr-un vot la trei luni, trecand prin parlament cu 551 voturi pentru, 6 impotriva si 12 abtineri, iar prin senat cu 336 voturi pentru si nici unul impotriva.

Legislatia noua are repercursiuni in Franta si asupra internetului, deoarece permite acum autoritatilor sa acceseze orice sistem electronic si orice a informatie a fost obtinuta folosind acel sistem, indiferent unde ar fi acea informatie. Apoi, Ministerul de Interne poate lua orice fel de masura pentru a bloca site-uri sau retele sociale care incita la terorism sau glorifica atentatele teroriste.

Aceste parti din legislatie au provocat ceva neliniste, cum ar fi in cadrul grupului activist francez La Quadrature du Net,  deoarece in esenta ofera guvernului puterea de-a cenzura internetul fara nici un fel de recurs. Sunt genul de lucruri care ar putea fi cu usurinta abuzate, indiferent cat de buna ar fi fost intentia in care au fost create, si exista teama ca pastrarea reglementarilor in efect pentru prea mult timp va duce la folosirea lor in moduri nefavorabile pentru populatie.

[Tech Raptor]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close