TECHTech&ITTelefoane

Franța interzice smartphone-ul în școli

Autoritățile franceze au pus gând rău elevilor care vor să folosească telefoanele mobile atât timp cât sunt la școală. Din septembrie va intra în efect o nouă lege conform căreia elevii nu mai au voie cu ele pornite în instituțiile de învățământ.

Fie vor trebui să le țină oprite, fie vor trebui să le lase acasă… ceva ce pare foarte puțin probabil că se va întâmpla. Copii pot fi foarte inventivi. Motivul pentru care autoritățile au luat această decizie este o încercare de-a limita dependența de telefoane mobile, dar acoperă și alte dispozitive similare, cum ar fi tablete și probabil smartwatch-uri dacă acestea chiar vor fi utile la ceva vreodată. Utilizarea acestor dispozitive este permisă doar în cazul utilizării pedagogice, activităților din afara orelor de curs, sau pentru a veni în ajutorul elevilor cu dizabilități.

Legea afectează doar copii care au mai puțin de 15 ani, mergând pe ideea că până la acea vârstă se formează obiceiuri care vor fi dăunătoare pe tot parcursul vieții. Utilizarea telefoanelor în timpul orelor era deja interzisă, la fel cum este cam peste tot în lume… dar, iarăși, copii pot fi foarte inventivi.

Există ceva zarvă prin Franța din cauza acestei legi, fiind văzută de unii doar ca o chestie simbolică, lipsită de substanță.

[ABS CBN]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button