Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Framework îți permite să-ți personalizezi laptopul așa cum dorești

Chiar în acest moment sunt în căutarea unui laptop pentru muncă și uz de zi cu zi. Am de ales dintre o mulțime de modele de gaming și cel puțin la fel de multe modele business, însă ceea ce caut eu se află undeva între: un laptop fără grafică dedicată, dar care să aibă un ecran de 100Hz sau mai rapid. Iar căutarea mea m-a adus față in față cu Framework, un brand de laptopuri care îți permite să-ți configurezi propriul model, după nevoile tale.

Producătorul oferă în acest moment patru modele: Base, Performance, Professional și DIY Edition. Primul dintre acestea costă 999$, iar pe măsură ce urci în „rank” vei scoate mai mult din buzunar. Dar ce mă interesează pe mine este Framework DIY Edition, pe care-l poți configura după nevoile tale. Acesta are un preț de plecare de 749$ și configurația cea mai puternică poate urca suma până la 2.900$.

Framework DIY Edition

Ce poți configura pe Framework DIY Edition?

Laptopul celor de la Framework poate fi configurat aproape în totalitate, având de ales dintre trei procesoare diferite din familia Intel Core 11th Gen, capacitatea de RAM și stocare, porturile USB de pe el și chiar și sistemul de operare. În plus, poți alege chiar și marginile ecranului; singurul mare minus este totuși ecranul. Acesta este un panou de 13.5″ cu rată de reîmprospătare de 60Hz și rezoluție 2256×1504 (aspect 3:2). Practic este un MacBook cu Windows 10, dar faptul că nu pot alege alt ecran mai rapid îl face, cel puțin pentru mine, inutil.

Framework oferă deja cele patru variante pentru pre-comandă în Statele Unite, urmând că în viitorul nu foarte îndepărtat să le comercializeze și în Europa și Asia. Dacă ești în căutarea unui laptop ușor de personalizat, pe care să-l construiești în funcție de nevoile tale, DIY Edition ar putea fi pentru tine.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button