Telefoane

Foxconn dă în judecată Qualcomm

În acest moment se pare că toată lumea vrea să dea în judecată Qualcomm, producătorul de chipset-uri pentru platforme mobile fiind acum invitat în fața tribunalului și de către marele producător de electronice Foxconn.

Motivul este același pentru care Qualcomm se confruntă acum cu Apple și cu autoritățile SUA. Practicile de afaceri ale companiei sunt considerate a fi necinstite și în violare a normelor bunei competiții. Iar Foxconn nu este singurul producător de telefoane care să fi sărit în spinarea celor de la Qualcomm, atât Compal, Pegatron și Wistron dând de lucru avocaților companiei.

Toate aceste companii se ocupă de realizarea componentelor folosite pentru dispozitivele Apple, ca iPhone sau iPad, și consideră că modul în care Qualcomm își licențiază brevetele reprezintă un abuz. Compania s-ar folosi de poziția sa pentru a percepe taxe de licențiere necinstit de mari.

În același timp, Qualcomm acuză Apple că se folosește de brevetele sale ilegal, fără să plătească vreun fel de licență pe șase dintre ele.

Nu este clar ce rezultat va avea această dispută, cert este că Steve Mollenkoph, CEO al Qualcomm, se așteaptă ca neînțelegerile acestea să fie soluționate în afara tribunalului. Problemele pe care le are FTC-ul american ar fi însă ceva mai grave.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button