MORE

Foxconn ar putea infuleca Sharp pentru 5.4 miliarde de dolari

Foxconn, compania cunoscuta pentru faptul ca a produs cel putin o parte dintr-un dispozitiv electronic pe care il aveti acum langa voi, este pe cale sa achizitioneze compania japoneza Sharp.

Gigantul chinezesc a facut o oferta de 5.4 miliarde de dolari pentru Sharp, care acum se afla intr-o situatie foarte precara din punct de vedere financiar. Chiar daca Sharp produce o gama larga de produse si este in acest moment printre liderii mondiali pe segmentul de ecrane, are datorii de mai bine de 4 miliarde de dolari care trebuiesc platite in curand. Nu numai asta, dar eforturile de pana acum de a mari eficienta, de obicei prin concedieri, nu au avut efect.

Oferta facuta de catre Foxconn este de doua ori mai mari ca a doua cea mai notabila oferta, care a fost facuta de un grup de investitii japonez, numit Innovation Network Corporation. Chiar daca guvernul ar fi dornic sa vada Sharp in continuare sub controlul localnicilor, Foxconn va prelua si datoriile pe care le are Sharp, promitand sa pastreze intacta conducerea companiei.

Sharp ar urma sa ajunga la o decizie finala in curand, si probabil va fi Foxconn, din moment ce o parte insemnata din actiuni sunt deja in proprietatea lui Terry Gou, presedinte al Foxcon.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button