MORE

Fove, o alternativa credibila pentru Oculus Rift!

Pana la sfarsitul anului viitor vor fi atat de multe seturi de realitate virtuala in magazine incat veti ajunge sa va intrebati la ce va mai trebuie un televizor. Fove este unul dintre aceste device-uri si, spre deosebire de rivalii sai, ofera eye tracking incorporat, ce promite o mai buna profunzime a campului, o miscare mai naturala si un line-of-sight mai bun in jocurile FPS. Compania se lauda de asemenea cu abilitatea headsetului de a-si dea seama unde te uiti si va face computerul sa isi ajusteze resursele de rendering conform configuratiei. Se discuta de asemenea si despre kitul de dezvoltare al Fove, care va functiona aparent cu titlurile publicate deja pe motoarele Unity, Unreal Engine si CryEngine, astfel incat nu va fi prea dificil sa dezvoltatorii sa adapteze jocuri de buget mare pe acest hardware.

Fove crede de asemenea ca headset-ul cu eye tracking are aplicatii si in afara jocurilor. Intr-un experiment timpuriu hardware-ul a fost dus la University of Tskuba’s Special Needs Education School for the Physically Challenged din Japonia. Acolo o echipa de cercetatori a legat un mecanism la un pian, ajuntand un copil cu dizabilitati sa cante la recitalul scolii sale doar privind notele.

Lentilele de pe Fove sunt indreptate asupra unui display de 5.8 inch 2560×1440 cu senzori de eye-tracking, care maresc acuratetea pana la 0.2 grade. Daca aceste numere sunt suficiente pentru a va atrage atentia, atunci veti fi entuziasmati sa aflati ca editiile pentru dezvoltatori ar trebui sa fie disponibile pana in mai 2016. Daca sunteti o „pasare” ce se trezeste de dimineata, veti putea sa luati unul la licitatie pentru 349 de dolari, in vreme ce ceilalti vor trebui sa cheltuiasca 399 de dolari pe bucata.

Articole asemanatoare

Back to top button