PC

Fostul CEO al Microsoft regretă că n-a trecut la hardware mai devreme

Steve Ballmer este un personaj greu de uitat, nu doar din cauza manierei sale mai excentrice, dar și pentru că a stat la cârma companiei Microsoft vreme de 14 ani. Iar în această perioadă a avut un regret.

Ballmer a vorbit la Code Conference 2017 despre experiența sa la conducerea companiei. Acesta a menționat că își dorește să fi clădit capabilitățile pentru a transforma Microsoft într-o companie hardware de primă clasă, dar din păcate a fost mult prea lent pentru a recunoaște nevoia pentru capabilități noi, în special pe segmentul hardware.

Microsoft a intrat pe acest sector târziu și s-a folosit inițial de metode învechite pentru a-și extinde piața, încă mergând pe ideea de a licenția sistemul său de operare către telefoane și tablete, în loc să le construiască pe cont propriu. Totuși, Ballmer a fost bucuros de modul în care Microsoft s-a mobilizat pe segmentul de cloud, construind o infrastructură utilizată la scară largă.

Conducerea lui Ballmer s-a încheiat cu o tranziție forțată către segmentul hardware, prin achiziția dezastruoasă a companiei Nokia și lansarea platformei Surface, a cărei recepții inițiale nu a fost prea bună, din moment ce varianta RT era extrem de nepopulară.

Tot sub conducerea sa Microsoft a lansat Windows 8, prin care se dorea acapararea segmentului mobil, provocând însă foarte multă neliniște pe segmentul de PC.

Totuși, până la finalul groaznic al conducerii sale, Ballmer a fost la comanda companiei pentru o varietate de alte succese, precum Windows 7, Windows XP, Xbox 360 și infrastructura de cloud. Desigur, Ballmer va rămâne mereu în amintirea colectivă a publicului pentru modul în care prezenta conferințele Microsoft.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button