Gaming

Fosti dezvoltatori Irrational anunta Perception, un joc horror bazat… pe sunet!

Perception este un nou proiect in dezvoltare al veteranilor de la Irrational Games, ce pune jucatorul in rolul unei oarecare… eroine numita Cassie, ce investigheaza o enorma si abandonata proprietate in ale ei vise. Se intampla sa fie si oarba, asadar in loc sa „vada” in sensul conventional, ea navigheaza lumea jocului printr-o forma de ecolocatie.

Problema cu ecolocatia, dupa cum stie oricine a jucat Red Storm Rising, este ca emiterea de „ping”-uri in mediul inconjurator genereaza sunete ce pot alerta inamicii cu privire la locatia ta. In Perception, asta ar fi „Presence”, o forta a raului veche de generatii ce acum o bantuie pe Cassie. Ea nu are arme cu care sa se poata lupta la randul ei; in schimb, se va baza pe „prezenta de spirit, baston si smartphone” pentru a descifra indicii si a scoate la lumina misterele conacului bantuit, si secretele din spatele entitatii numite „Presence”.

Perception este in dezvoltare sub tutela The Deep End Games, un studio indie format de o echipa de devi ce au mai lucrat la jocuri precum BioShock, BioShock Infinite, The Godfather, Dead Space, Star Wars: The Old Republic si Rock Band. Proiectul a fost pana acum finantat in intregime de echipa, dar acum studioul cauta ajutorul Kickstarter pentru a completa finantarea jocului.

„Este important de inteles ca suntem o echipa de veterani cu decenii de experienta in productia de jocuri. Multi dintre noi am lucrat impreuna si suntem experti in tehnologia Unreal. Pe scurt, asta nu este primul nostru rodeo,” au scris membrii studioului. „Am bugetat si planificat acest proiect cu grija, si ne mandrim cu sinceritatea brutala pe care o avem fata de noi insine. Vom lucra din greu pentru a va satisface asteptarile si va vom tine informati pe parcurs.”

The Deep End solicita $150.000 finantare pentru Perception, cu obiective suplimentare pentru lucruri gen editii de Linux si Mac, un capitol extra si suport pentru VR. Se planuieste o lansare pentru Iunie 2016, desi in mod evident lucrurile se pot schimba semnificativ in functie de cum progreseaza campania de Kickstarter. Deocamdata par a fi pe drumul cel bun, cu aproape $12.000 in prima zi. Kickstarter-ul Perception va rula pana pe 25 Iunie.

Articole asemanatoare

Back to top button