GamingPC&Consoles

Forza Motorsport vine anul ăsta! Toate noutățile anunțate aseară la Xbox Developer Direct

Aseară, Xbox a ținut o conferință despre noile titluri din catalogul lor care vor ieși anul acesta. Am primit multe detalii despre niște titluri mult așteptate cum ar fi noul Forza Motorsport și Redfall, dezvoltat de Arkane în parteneriat cu Bethesda. Avem multe de vorbit și nu vreau să trag de timp, iar dacă vrei să vezi toate informațiile într-un format video, îți las mai jos link-ul de la întreaga prezentare:

Forza Motorsport aduce seria înapoi la origini

forza motorsport 3

După succesul răsunător al simcade-ului (simulation combinat cu arcade) Forza Motorsport 7 a urmat o perioadă de liniște. Între timp, două titluri din seria Forza Horizon (4 și 5) au fost lansate, dar dezvoltatorii seriei ne-au privat de o nouă versiune de Forza Motorsport, toate până acum.

Despre noul titlu deja știm destul de multe. În primul rând, nu se va numi Forza Motorsport 8 ci doar Forza Motorsport. Pesemne că cei care fac jocul ăsta consideră acest titlu un fel de reboot al seriei, și cred că pică destul de bine ținând cont că reprezintă și o întoarcere la origini.

Forza Motorsport va avea peste 500 de mașini, dintre care 100 nu au mai fost văzute în alt Forza. Dar cum orice împătimit de jocuri cu mașini știe, un astfel de titlu nu poate să fie bun dacă nu are un sistem robust de tuning. Și se pare că Forza Motorsport nu va dezamăgi nici la acest capitol, dacă e să ne uităm la cele peste 800 de piese și upgrade-uri care vor fi implementate în joc.

La capitolul vizual, Forza Motorsport se preconizează a fi un joc foarte arătos. Dezvoltatorii au folosit tot felul de tehnici noi și ciudate pentru se asigura că vopseaua mașinilor arată autentic. Modelul de daune a suferit și el modificări majore față de generația trecută, acum fiind și mai corect și mai apropiat de realitate. Nu avem o dată exactă de lansare pentru Forza Motorsport, dar ne putem aștepta să ne întrecem pe circuite precum Suzuka și Spa-Francorchamps cândva anul acesta.

Redfall este un joc cu vampiri cu mult potențial

forza motorsport redfall

Arkane Studios e un nume deja consacrat în industria jocurilor video. Titluri precum Dishonored și Deathloop au fost foarte bine primite atât de critici cât și de fani, iar când studioul a anunțat că își unește forțele cu Bethesda pentru a dezvolta un nou titlu, lumea a aplaudat.

Și aseară am aflat mai multe detalii despre Redfall, jocul care va ieși din această colaborare interesantă. First-person shooter survival horror este genul, iar vampirii sunt laitmotivul. Harta este open-world și deși nu este nimic din ce n-am mai văzut până acum, am încredere în Arkane că pot să facă un joc foarte bun. Bethesda a cam scârțâit în ultima vreme, dar tot mă aștept ca Redfall să fie un joc fun, plin de acțiune și de sperieturi.

Redfall se lansează pe data de 2 mai și va fi disponibil pe Xbox Series și PC. Bineînțeles, ca la orice joc first-party de la Microsoft, Redfall va ateriza și pe Xbox Game Pass în ziua lansării. Dacă nu ai Game Pass și nici nu vrei să-ți iei, trebuie să știi că ăsta este și primul titlu de la Microsoft care se va vinde pentru prețul de 70 de euro, crescut de la 60.

Minecraft Legends este încă un spin-off al unuia dintre cele mai jucate jocuri din lume

forza motorsport minecraft legends

Și despre Minecraft Legends s-a vorbit în cadrul conferinței, și chiar pare un joc interesant. După ce Minecraft Dungeons a arătat lumii că se poate ca un gen deja existent să fie adaptat în universul cuburilor, Legends urmează aceeași filosofie. Avem de-a face cu un joc de strategie, cu elemente de acțiune și reprezintă un joc foarte diferit față de restul titlurilor din universul Minecraft.

Va avea două moduri de joc: unul singleplayer (unde te aliezi cu tot felul de NPC să salvezi lumea, dar care are și suport Co-op) și un multiplayer 4v4. Printre elementele de gameplay pe care le vom vedea, pe lângă un sistem de combat axat pe strategie, va fi și un sistem de base building, pentru că nu se putea un joc Minecraft fără ceva de genul. Minecraft Legends se va lansa pe 18 aprilie și va fi disponibil pe Xbox Game Pass încă din prima zi.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button