PC&Consoles

Forza Motorsport 7, anunțat pentru Xbox One și PC

În cadrul conferinței Microsoft de la E3 a fost prezentat și următorul titlu din prestigioasa serie de simulatoare auto, unul dintre principalele motivele pentru care ți-ai fi putut dori în trecut o consolă Xbox.

Anunțul a beneficiat de câteva particularități care l-au făcut să iasă în evidență. Astfel, pentru prima oară la o conferință de jocuri, a fost anunțat împreună cu noul Forza Motorsport 7 și următorul model Porsche din seria 911, Porsche 911 GT2RS, un super bolid ce va încinge asfaltul străzilor din lumea întreagă abia la anul. Microsoft a anunțat cu această ocazie un parteneriat de 6 ani cu constructorul german de mașini sportive, deci așteptați-vă pe viitor să mai întâlniți Porsche-uri și în următoarele jocuri pentru Xbox One. Ținând cont că astfel de prezentări au fost în trecut rezervate exclusiv pentru saloanele auto, consider acest anunț drept o mare victorie pe care a obținut-o Microsoft, reușind să aducă în exclusivitate o așa avanpremieră la E3.

Revenind la joc, Forza Motorsport 7 va beneficia din plin de puterea celei mai noi console Xbox, Microsoft promițându-ne o rulare cursivă la 60 cadre pe secundă, redat în rezoluție 4K. O performanță demnă de admirație, pe care nu o regăsești foarte des nici măcar la un super calculator, cu atât mai puțin la o consolă.

https://youtu.be/Dokpy_KIuyA

În cadrul conferinței a fost făcută o demonstrație în joc a noului Porsche parcurgând un circuit din Dubai. Au fost arătate și o varietate de condiții meteorologice, variind de la vreme însorită până la drum noroios, ploi, asfalt ud, sau chiar furtuni cu fulgere. În varianta sa finală jocul ne va pune la dispoziție peste 700 (ȘAPTE! SUTE!!) de super mașini, lăudându-se cu cea mai mare colecție de modele Lamborghini, Ferrari și Porsche prezentată vreodată într-un joc video.

Și deși alte două titluri Forza care în trecut erau exclusive pentru Xbox sunt acum disponibile în Windows Store pentru Windows 10, Forza Motorsport 7 va fi primul din serie care va avea lansarea pe PC concomintent cu cea de pe consolă. Jocul va fi disponibil la toamnă începând cu 3 octombrie pentru Xbox One și Windows 10, fiind și un titlu de lansare pentru Xbox One X, când acesta va vedea lumina zilei ceva mai târziu pe 7 noiembrie.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button