MORE

Forumurile DayZ sparte de hackeri – Informatii si parole furate ca rezultat

Nu credem ca multi dintre voi si-au facut veacul pe forumurile DayZ, dar situatia actuala nu este prea roza pentru cei care s-au inregistrat pe site-ul detinut de Bohemia. Conform contului de Twitter al companiei Bohemia Interactive, forumurile DayZ au „suferit un atac extern, rezultand intr-o bresa de securitate”, acestia recomandand utilizatorilor sa isi schimbe parolele „pentru orice eventualitate”.

Anuntul a venit pe 23 ianuarie, dar de atunci se pare ca lucrurile au luat o intorsatura destul de grava, Bohemia anuntand ca o serie de informatii personale, parole si mail-uri asociate cu anumite conturi au fost obtinute in urma atacului.

Incidentul, potrivit investigatiilor realizate de echipa Bohemia Interactive, a relevat ca toate username-urile, parolele si email-urile asociate forumului forums.dayzgame.com au fost accesate si descarcate de hackeri. Cu toate ca parolele nu erau stocate intr-un fisier text simplu, folosindu-se o metoda de criptare mai sigura, acestea au fost obtinute intr-un final.

Nu este sigur daca parolele erau tinute pe acelasi server sau nu sau ce sistem de criptare a fost folosit pentru a impiedica hackerii sa obtina informatiile utilizatorilor, dar, este extrem de indicat ca un eventual utilizator sa isi schimbe parola urgent. Mai mult, daca este asociata aceluiasi cont de mail, pe alte site-uri si acolo este imperativ sa se faca acelasi lucru, un hacker dibace putand sa iti acceseze informatiile cu usurinta, mai ales daca site-ul in cauza nu are implementata o metoda de autentificare dubla.forumurile DayZ

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button