GamingPC&ConsolesTech&IT

Fortnite generează extrem de mulți bani

Sunteți pregătiți pentru o nouă rundă de „Estimări de venit făcut de diverse companii de cercetare care ar putea sau nu să fie corecte”? Sper că da, pentru că de asta avem parte în acest moment.

Compania de cercetare a pieței de jocuri SuperData Research a dezvăluit care au fost jocurile cele mai profitabile din luna mai. Lista include câteva titluri destul de cunoscute, ca League of Legends pe primul loc pe PC, CS:GO în top 10, un World of Warcraft încă puternic, un FIFA 2018 plin de microtranzacții, și o surpriză. Fortnite.

Era destul de clar că jocul este destul de profitabil pentru Epic Games, ultimele rapoarte indicând mai bine de 100 de milioane dolari în venit pe lună. Dar SuperData are un număr ceva mai precis. Conform raportului emis de companie, în luna mai Fortnite a generat 318 milioane de dolari.

Suma probabil vi se pare imensă, și este, dar SuperData a menționat că această creștere a încetinit față de lunile trecute. Cu toate acestea, Epic Games ar cam fi avut un miliard de dolari în venit doar anul acesta. În funcție de cum reușește compania să plătească taxe și de costurile de operare a studioului, vorbim de sute de milioane de dolari în profit.

Și ce va face Epic Games cu acești munți de bani? Poate cumva Jazz Jackrabbit 3? Putem doar să sperăm.

Cât despre PUBG, tot se află în top 10 pe PC, fiind mai profitabil ca CS:GO, și probabil va urca mai sus acum că a furat ideea de recompense sezoniere, contra cost, de la CS:GO.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button