GamingMobileTech&IT

Fortnite a făcut aproape jumătate de miliard de dolari pe iOS în 2018

Fortnite este ca un taifun care continuă să golească portofelele jucătorilor lună după lună. În ciuda schimbărilor controversate aduse la modul Battle Royale, jocul nu arată semne de încetinire. Chiar și pe plaftormele mobile, Fortnite a avut un succes incredibil, cu aproape o jumătate de miliard de dolari realizat numai pe iOS în 2018. Un profit de 69 milioane de dolari a fost înregistrat numai în cursul lunii decembrie, cea mai bună lună a lui Fortnite până acum pe iOS, potrivit ultimelor date.

Dacă nu jucați Fortnite, este poate ușor să ignorați faptul că vorbim de un titlu free to play. Oricine poate să-l descarce pe orice platformă și să se bucure de experiența completă Battle Royale fără să dea vreun ban. Și totuși, se pare că jucătorii continuă să cheltuiască din ce în ce mai mult. Pe ce merg banii lor? Pe costume, dansuri și alte produse cosmetice vândute prin magazinul virtual din cadrul jocului. Este important de precizat că acestea nu oferă niciun avantaj competitiv, dar jucătorii le cumpără oricum, doar pentru a arăta bine în timpul meciurilor.

Aceste costume pot costa până la 20 de dolari, dar Epic vinde și un Battle Pass accesibil, care oferă peste 100 de recompense – inclusiv skinuri și emotes – la fiecare 60 de zile pentru cei care se țin de provocările propuse în joc și își cresc în nivel conturile. Analiștii de la Sensor Tower estimează că Fortnite a adus studioului Epic Games un profit de 3 miliarde de dolari în anul 2018. Chiar și pe iOS, unde moneda virtuala a jocului, V-Bucks, costă mai mult ca urmare a cotei de 30% încasate de Apple, jocul câștigă o avere.

Cele mai recente date oferite de Sensor Tower indică faptul că Fortnite a încasat mai mult de 455 milioane dolari pe iOS în 2018. Având în vedere că jocul a fost lansat pe plaftorma celor de la Apple abia în luna martie și a fost inițial disponibil numai pentru cei care aveau o invitație, suma este cu atât mai impresionantă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button