GamingMobileȘtiri IT

Fortnite face 2 milioane dolari zilnic numai din varianta de mobil

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri de pe planeta Pământ în acest moment, dar cât de mulți bani obține jocul din microtransacții? Pe scurt, foarte mult.

Potrivit companiei de analiză Sensor Tower, versiunea iOS de la Fortnite a înregistrat o medie de 2 milioane de dolari pe zi pe o perioadă de 10 zile după începerea sezonului 5 la începutul acestei luni. Aceasta se ridică de la o medie raportată de 1,2 milioane de dolari pe zi de la lansarea pe 15 martie până la sfârșitul sezonului 4 pe 11 iulie. Pentru ultimele 10 zile ale sezonului 4, Fortnite se pare că a înregistrat o medie de 1,7 milioane de dolari pe zi.

Potrivit Sensor Tower, veniturile zilnice ale lui Fortnite au ajuns la 13 milioane de dolari pe 13 iulie, ceea ce reprezintă un nou record de venituri zilnice. Aceasta este o creștere substanțială față de raportul anterior de 1,9 milioane de dolari pe 1 mai pentru începutul sezonului 4.

Sensor Tower spune că Fortnite a adus până acum peste 150 milioane de dolari doar din versiunea de pe mobile, în condițiile în care o versiune Android încă nu este lansată. Fortnite este de asemenea extrem de popular pe PC și console, deci este copleșitor să ne gândim cât de mulți bani ar putea face jocul în total pe toate sistemele.

Epic dă câțiva din acești bani înapoi comunității, deoarece promite 100 de milioane de dolari în premii totale pentru sezonul competițional din 2018-2019 al jocului. În plus, Epic a anunțat recent o schimbare importantă la Unreal Engine Marketplace, prin care va plăti acum creatorilor 88% din vânzări, iar Epic va prelua doar 12%. Acest procent este semnificativ mai mare decât cota standard din industrie de 70/30 și este, fără îndoială, cel puțin parțial datorat succesului masiv al Fortnite.

Moneda virtuală a jocului, V-Bucks, poate fi utilizată pentru a cumpăra lucruri cum ar fi cosmetice pentru personajul tău, precum și diferite Battle Pass. Niciunul dintre elementele pe care le puteți achiziționa în Fortnite nu au impact asupra gameplay-ului.

Fortnite a fost lansat în urmă cu un an în această săptămână, iar dezvoltatorul Epic sărbătorește cu un eveniment aniversar care adaugă torturi pentru ziua de naștere plus alte evenimente pentru popularul joc.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button