GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Fortnite este acum mai popular decât Minecraft pe YouTube

Știm cu toții că Fortnite este un mare hit: cel mai mare joc din lume, dacă e să ne luăm după anumite criterii. Un stream recent de Fortnite al lui Ninja cu Drake, a zdrobit înregistrarea celui mai apropiat concurent de pe Twitch, cu peste 630.000 de persoane care privesc simultan, la un moment dat, un punct ce tocmai a fost depășit în această săptămână de un stream în spaniolă pe YouTube, care a atras aproape 1,1 milioane de concurenți.

Acestea sunt ele însăși niște cifre impresionante, însă, potrivit platformei de marketing Matchmade, Fortnite a depășit un alt joc foarte popular, Minecraft, devenind astfel cel mai vizualizat joc de pe YouTube. Minecraft a dominat mult timp scena jocurilor video pe YouTube, acumulând miliarde de vizionări pe lună. Acesta se află într-un declin lent de vara trecută, însă, în timp ce Fortnite nu a atins încă cotele de vârf ale lui Minecraft, el este acum poziționat în fața acestuia, depășind 2,4 miliarde de vizualizări în februarie și urcând chiar și mai sus în martie.

Titlul își depășește de asemenea cu mult concurența sa mai directă. Clash Royale, cel mai mare joc pentru mobile de pe YouTube din martie 2016 (cu un scurt interval în care liderul a fost Pokemon Go), a intrat într-un declin accelerat de când Fortnite a apărut, iar spectatorii PUBG au scăzut și ei în număr.

Matchmade a scris:

Ritmul creșterii lui Fortnite este uimitor. În perioada ianuarie-februarie, spectatorii Fortnite au crescut cu 151%. În ultimele 6 luni, rata medie de creștere de la o lună la alta a spectatorilor Fortnite pe YouTube este de +97%. Creatorii de conținut sunt pe val, și am văzut că numărul videoclipurilor Fortnite sare de la 9945 (1 februarie) la 12762 (1 martie) într-o singură lună – o creștere de 28%.

Matchmaker a citat câțiva factori posibili responsabili pentru creșterea spectaculoasă a jocului pe YouTube. Unele sunt evidente: acesta este gratuit și disponibil pe aproape orice platformă relevantă, în timp ce PUBG este limitat la PC și Xbox One și vă va costa 30 de euro, iar Fortnite este nou și strălucitor, ceva ce Minecraft cu siguranță nu este. Dar YouTube a făcut, de asemenea, modificări ale algoritmilor în august 2017, „care a schimbat modul în care este descoperit conținutul” și, de asemenea, coincide cu începutul declinului pentru Minecraft și Clash Royale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button