GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Fortnite ajunge pe Google Play Store

Epic a cedat

Încercarea celor de la Epic Games de a crea un serviciu de distribuție digitală pentru Android, ce nu percepe taxa Google de 30%, nu par să decurgă prea bine. După mai bine de un an în care a sfidat marele G, Epic a cedat, iar Fortnite se află în acest moment listat și disponibil pentru descărcare pe Google Play Store.

Epic și-a explicat decizia prin declarația următoare:

Google crează un dezavantaj pentru software-ul descărcat în afara Google Play Store, prin măsuri tehnice și de afaceri precum pop-up-uri înfricoșătoare și repetitive pentru descărcarea și actualizarea software-ului, înțelegeri restrictive cu producătorii de telefoane și operatorii rețelelor de telefonie, Google caracterizând software-ul terț ca o sursă de malware, și noi eforturi precum Google Play Protect ce blochează cu totul software obținut în afara Google Play Store.

Simplu spus, e greu.

Limitarea sau avertizarea utilizatorului că instalarea unui program dintr-o altă sursă decât magazinul Google este o măsură necesară pentru a reduce cazurile de infectare cu malware. La urma urmei, nu te poți aștepta ca toate cele două miliarde și ceva de telefoane Android aflate în uz să fie utilizate de cineva care știe mereu exact ce face.

Asta este o problemă destul de mare, pe care Google a decis să o abordeze suflând și în iaurt. Iar asta are în mod evident un efect negativ asupra software-ului ce nu este vândut direct de Google. Sigur, un utilizator care chiar știe ce face nu va fi afectat, dar vorbim aici de Fortnite, un joc pentru copii(și părinți care inevitabil se vor speria când văd un pop-up pe care nu sunt în stare să îl citească).

Cum va afecta asta planurile celor de la Epic de a-și lansa propriul magazin de Android, prin care să vândă și jocurile altor dezvoltatori? Nu este clar. Tot ce pot să vă spun este că atunci când Valve s-a aflat într-o situație similară a creat propriul sistem de operare.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button