GamingMobilePC&ConsolesTech&IT

Fortnite are acum peste 200 de milioane de jucatori

Fortnite termina 2018 cu un nou record, adunand 200 de milioane de conturi inregistrate.

Dupa ce la inceputul anului avea 40 de milioane de jucatori, Fortnite a atins acum borna de 200 de milioane si pare in continuare de neoprit. Shooterul de tip Battle Royale al celor de la Epic Games a adunat astfel de cinci ori mai multi utilizatori in mai putin de un an si a inregistrat un salt de 60% fata de cele 125 de milioane de conturi pe care le-a avut in luna iunie. Este drept ca nu vorbim doar de jucatorii activi, insa Epic nu sta rau nici la acest capitol, atingand de curand un record de 8,3 milioane de jucatori simultan. Astfel, chiar daca unii dintre cei 200 de milioane de utilizatori au intrat in joc poate doar o singura data, multi altii revin la el frecvent, asigurand o comunitate in plina expansiune.

Este relativ usor de inteles de ce Fortnite a crescut atat de rapid, si nu doar pentru ca este gratuit. In afara de calitatile sale de gameplay, titlul este disponibil acum pe mai multe platforme decat era la inceputul anului. Intre lansarea pe iOS la scara larga in luna aprilie, sosirea versiunii Switch in luna iunie si extinderea treptata a versiunii beta de Android in ultimele luni, e greu de gasit o platforma pe care Fornite sa nu fie disponibil.

Pentru Epic, provocarea este nu numai sa continue cresterea bazei de utilizatori, ci si sa mentina interesul fanilor odata ce ritmul de crestere va incetini. Pana acum, a parut sa se achite cu succes de ambele sarcini, cu noi moduri de joc implementate pe perioade limitate de timp si organizarea de turnee de esport in care a investit 100 de milioane de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button