GamingPC&ConsolesTech&IT

Fortnite a avut în 2018 venituri în valoare de 2,4 miliarde de dolari

În cazul în care aveați vreo îndoială că Fortnite a explodat în popularitate de când a fost lansat, cifrele din ultimul raport de pe SuperData arată că în 2018 jocul de tip battle royale a câștigat 2,4 miliarde de dolari.

Potrivit raportului de la SuperData, Fortnite a câștigat mai multe venituri digitale decât orice alt joc în 2018, contribuind la creșterea cu 11% a veniturilor jocurilor digitale pe toate platformele. Se pare că a reușit, de asemenea, să sporească veniturile pentru jocurile gratuite de pe console cu 458% față de 2017. Doar pentru a vă oferi o idee despre cât de departe este Fortnite, al doilea cel mai mare venit al jocului a fost Dungeon Fighter Online (publicat de Nexon) cu 1.5 miliarde de dolari.

Și dacă tot discutăm despre jocurile de battle royale care domină veniturile din mediul digital, PlayerUnknown Battlegrounds nu a dus-o nici el prea rău, ajungând în topul raportului de venituri digitale cu 1.028 miliarde de dolari – un număr care nu include versiunea gratuită pentru mobile. Pentru a da un anumit context, puteți verifica primele cinci jocuri cu cele mai mari venituri câștigate pentru anul 2018 în lista de mai jos.

1. PlayerUnknown’s Battlegrounds, Bluehole – 1,028 miliarde de dolari
2. FIFA 18, Electronic Arts – 790 milioane dolari
3. Grand Theft Auto V, Take-Two Interactive – 628 milioane dolari
4. Call of Duty: Black Ops IIII, Activision Blizzard – 612 milioane dolari
5. Red Dead Redemption 2, Take-Two Interactive – 516 milioane dolari

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button