MORE

Forget.me te ajuta sa te „stergi” din memoria Google!

Acum ca Google trebuie sa se supuna legilor europene cu privire la dreptul la intimitate, au aparut fel si fel de servicii care sa „te ajute” sa iti stergi informatiile din baza de date Google. Unele cu intentii bune, altele…sa zicem ca iti vor doar informatiile. Cert este ca in „droaia” de oferte am descoperit un serviciu care chiar face o treaba buna. Forget.me este de departe cel mai simplu si intuitiv astfel de site, menit sa isi ajute utilizatorii sa „dispara” de pe Google.

Lucrurile sunt destul de simple… atat de simple incat trebuie sa faci „doar” cativa pasi pentru a ajunge la formularul prin care ceri stergerea datelor. Chiar daca ai ajuns acolo, trebuie sa astepti confirmarea din partee Google cum ca cererea ta este valida si ca datele tale vor fi sterse. In principiu, acest site pare sa fie facut de Apple, intr-un sens bun evident, intreaga experienta de utilizare fiind extrem de facila pentru un user care „nu prea le are” cu internetul.

Cu toate acestea, există o problemă reală in a stabili dacă acest „ajutor” este cu adevărat necesar. Forget.me te poate ajuta in formularea unei cereri într-un mod in care Google sa accepte, formularul oficial nefiind nici el asa de greu de completat. Initiativa este de laudat, dar orice utilizator trebuie sa stie ca orice cerere poate dura chiar si cateva luni pana sa fie evaluata, retragerea link-ului din baza de date Google putand dura chiar si un an in unele cazuri, avand in vedere ca sunt destui oameni in Europa care doresc sa stearga „acea poza” de la „acel party”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Serviciul acesta nu rezolva mai nimic. Pentru a-ti sterge inregistrarea dintr-o baza de date trebuie mai intai sa te inregistrezi in alta.Mai bine te chinui sa completezi formularul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button