MORE

Fondatorul lui Napster se apuca de streaming pentru filme

Numele Napster provoaca una din trei reactii, care variaza de la o persoana la alta. Prima este o amintire vaga a unei sigle cu un fel de pisica. A doua este amintire nostalgica a descarcarii de MP3-uri la 1 kilo pe secunda in zilele bune. Iar a treia este un atac de panica, reactie rezervata doar celor din industria muzicala. Acum, unul din fondatorii acestui serviciu a pus ochi pe filme, cu un serviciu de streaming care suna de-a dreptul ridicol… si nu in sensul bun.

Sean Parker, unul din cei doi oameni responsabili pentru Napster si care a fost chiar presedinte al Facebook pentru o vreme, anunta The Screening Room, un nou mod prin care poti vedea filme in propria ta casa atunci cand isi faca aparitia la cinematografe.

Ideea de baza este ca un client poate cumpara un decodor, care se conecteaza la televizor, prin intermediul caruia poate sa vad cele mai noi filme. Va primi chiar bilete de cinema pentru acele filme, in cazul in care vrea sa le vizioneze pe marele ecran.

Suna a fi ceva excelent, nu? Da, suna, dar exista o mica problema. Acel decodor costa in jur de 150 de dolari, un pret care ar parea cam mare, dar avand in vedere ca poti vedea pe el un film exact cand apare si la cinema, aproape ca ar merita. Dar acum vine partea cu adevarat rea. Pentru a putea vedea un singur film, va trebui sa platesti o taxa de 50 de dolari. Si pentru ca asta nu era suficient de ridicol, filmul va fi disponibil pentru numai 48 de ore.

Practic, inchiriezi filmul pentru doua zile la un pret exagerat.

Sansele ca aceasta idee sa devina populara, in special oriunde in afara zonelor extrem de bogate ale lumii, sunt nule.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button