MORE

Fondatorul companiei Oculus este dat in judecata

Inainte de a infiinta compania Oculus, care acum se pregateste sa lanseze Rift, Palmer Luckey lucra la o companie numita Total Recall Technologies care acum il da in judecata.

Compania a depus mai multe plangeri, dar dintre acestea doar cea de bresa a contractului a fost acceptata de tribunal ca fiind valida, si merge mai departe in procesul de justitie.

Plangerea se bazeaza pe faptul ca in 2011 si 2012, inainte de a face Kickstarter-ul pentru Oculus Rift, Luckey a fost contractat de Total Recall Technologies pentru a dezvolta un display care putea fi montat pe cap. In timpul dezvoltarii a primit informatii despre design si feedback pentru imbunatatirea sa din cadrul companiei Total Recall.

Aceste informatii ar fi fost apoi folosite pentru a dezvolta Oculus Rift, iar compania simte de parca asta ar reprezenta o incalcare a clauzei de confidentialitate din contractul lui Lukey.

Total Recall Technologies nu este singura companie care sa atace Oculus in ultima vreme. Pana si Bethesda a decis ca John Carmack a dezvoltat cod folosit de Oculus cat timp lucra pentru ei, si ca urmare o parte din Rift le apartine. Desigur, toate astea s-au intamplat dupa ce Facebook a cumparat Oculus pentru suma de 2 miliarde de dolari. Nu inainte de asta, cand compania nu avea la fel de multi bani.

[Reutres]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close