PC&Consoles

Flynn părăsește BioWare, Hudson se întoarce

BioWare, studioul responsabil în ultima vreme pentru seriile Mass Effect și Dragon Age, anunță schimbări majore la cârma companiei.

Aaryn Flynn, care în prezent ocupă funcția de manager general al companiei, părăsește studioul. Flynn are o vechime la BioWare de mai bine de 17 ani, și se află pe postul de conducere de aproximativ 8 ani, de pe vremea când Dragon Age Origins abia era lansat. A fost până atunci implicat în cam fiecare joc major lansat de BioWare, în palmaresul său numărându-se titluri precum Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic și Jade Empire.

Îl succede la conducere Casey Hudson, un alt veteran BioWare, care va reveni în firmă după o absență de 3 ani. Având o contribuție la jocurile lansate de BioWare încă de pe vremea lui Baldur’s Gate II, experiența sa în studio este cel puțin la fel de prestigioasă ca cea a lui Flynn. Deși deja un veteran al industriei la acea vreme, cel mai mare succes Hudson l-a înregistrat însă abia în 2008, odată cu lansarea lui Mass Effect. De altfel Hudson a și fost cel care a ocupat funcția de director de proiect pe parcursul întregii trilogii originale ale acestei serii.

Se zvonește că Flynn își pregătise deja plecarea de la BioWare încă de înainte de a fi contactat Hudson, datorită recepției slabe de care a avut parte Mass Effect Andromeda. Flynn va mai colabora cu BioWare o perioadă, timp în care îl va aduce pe Hudson la zi cu ultimele proiecte ale studioului și cu tot ce s-a mai petrecut în ultimii ani cât acesta a fost absent. Tot Flynn a fost și cel care a ocupat primul funcția de director de proiect pentru Anthem, noua franciză cu care încearcă și BioWare să câștige o parte din publicul lui Destiny. Această responsabilitate a căzut între timp în grija lui Jonathan Warner.

Vom vedea cât de prielnică va fi pentru BioWare revenirea lui Hudson, fără a mai discuta prea mult despre antecedentul său cu Mass Effect 3 în 2012. Amintim celor care între timp au uitat că pentru Mass Effect 3 s-a lansat sub formă de DLC un alt sfârșit pentru joc, pentru că cel inițial era groaznic. După acel nefericit eveniment, cei doi fondatori ai studioului, Ray Muzyka și Greg Zeschuk, și-au anunțat demisia din fruntea studioului pe care chiar ei l-au creat cu 17 ani în urmă. Întâmplarea face ca și acum, după un alt eșec Mass Effect, Flynn să părăsească compania.

Sunt curios cine va mai demisiona după Anthem.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button