Tech&ITPCTECH

Următorul flagship de la Intel ar putea atinge frecvențe de până la 5.8GHz

Pregătiți cozonacii; cuptorul este pe drum!

După ce au lansat noul Core i9-12900KS și au uimit întreagă industrie cu un Boost de 5.5GHz pe două nuclee, cei de la Intel par că nu au terminat încă treaba. Următorul flagship al producătorului, adică Core i9 Raptor Lake 13th Gen, ar putea atinge frecvențe Boost de până la 5.8GHz. Asta ar solidifica și mai tare lead-ul pe care producătorul american îl are în fața celor de la AMD atunci când vine vorba de gaming.

Bine, creșterea asta, fie ea și de 2-300MHz va fi însoțită de niște costuri mari. Iar aici mă refer în principal la impactul pe care-l va avea asupra consumului și temperaturilor. Oricum, astfel de frecvențe vor fi exclusive pentru procesoarele high-end, în timp ce seriile Core i5 și Core i7 vor oferi specificații mai cuminți, care nu vor necesita o răcire exotică și o sursă de mare capacitate.

AORUS Waterforce X 360

Problema principală a celor de la Intel este însă AMD Ryzen 7 5800X3D; ori mai de grabă, tehnologia 3D V-Cache cu care vine dotat noul procesor. Încă de când au apărut recenziile pe internet și oamenii au pus mâna pe el, acesta a impresionat întreaga industrie oferind performanțe similare cu 12900KS, la puțin peste jumătate din prețul modelului de la Intel. Iar asta este o reușită imensă pentru AMD.

Dacă Intel va reuși să ofere atât frecvențe de până la 5.8GHz și ceva mai multă memorie Cache decât până acum, are o șansă bună să fie alegerea perfectă pentru gaming. Dar cu generația Zen 4 de la AMD pe drum, va fi o luptă pe care gigantul albastru va trebui s-o ducă foarte atent; mai ales în condițiile în care tabăra roșie, cel puțin teoretic, are avantajul unei tehnologii mai avansate.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button