MORE

Fixstars a produs un SSD de 13TB, SSD-1300M

In ultima vreme au tot inceput sa apara HDD-uri de NAS de 8TB sau HDD-uri cu heliu de 10TB, iar oameni precum presedintele companiei Seagate spun ca SSD-urile nu vor atinge vreodata paritate cu HDD-uri (si are dreptate cand vine vorba de pret). Dar apoi apar lucruri precum Fixstars SSD-1300M.

Ce este acest dispozitiv? Este un SSD de 2.5 inch, dimensiunea standard pentru astfel de medii de stocare, cu viteze de citire/scriere secventiala de 540/520 MB per secunda. Iarasi, nimic iesit din comun, cam acesta este standardul pentru un SSD contemporan de SATA 3, doar ca SSD-1300M are 13TB. Da, Terrabytes. Mai mult spatiu de stocare decat vei folosi vreodata pana cand incep sa apara filme in format 8K si jocuri cu texturi care nici macar nu incap pe console.

Pentru a va oferi ceva mai multa perspectiva, HDD-urile au o capacitate maxima in momentul actual de 10TB. Acest SSD are 13TB si performanta unui mediu de stocare non-mecanic… cel putin pentru lucru secvential, cum ar fi streaming de media intr-un server. Cand vine vorba de citire/scriere aleatoare, performanta este mult mai slaba.

SSD-1300M nu va fi disponibil tocmai pentru toata lumea, fiind destinat mai mult corporatiilor. Pretul sau nu a fost anuntat, dar foarte probabil nu va fi ieftin.

Si daca vi se pare impresionanta capacitatea sa de 13TB, atunci probabil am uitat sa va informez prin luna august de faptul ca Samsung a dezvaluit un SSD de 16TB.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close