Telefoane

Fitbit va cumpăra Pebble pentru maxim 40 de milioane de dolari

Pebble este una din companiile responsabile pentru apariția maniei smartwatch. O mania care nu a fost tocmai chiar atât de maniacală.

Cel mai bun semn care să indice asta este că deși dispozitivele Pebble au fost în general de calitate bună și au fost versatile, compania a cam luat-o la vale, sever.

Anul trecut Pebble a primit o ofertă de achiziție de la producătorul de ceasuri Citizen pentru 740 de milioane de dolar, care a fost refuzatăi. Iar acum, se pare că a acceptat o ofertă de achiziție de la Fitbit, pentru undeva între 34 și 40 de milioane de dolari. O valoare de 20 de ori mai mică în doar un an de zile.

După achiziție, numele Pebble va fi retras, dar tehnologia sa și proprietățile intelectuale vor fi integrate în dispozitivele Fitbit.

Piața de smartwatch nu s-a ridicat tocmai la nivelul așteptărilor, se pare că nu este următorul mare trend pe care se pot clădi averi incomensurabile… excepția este desigur Apple. Unor companii deja le-a ajuns, Motorola anunțând că nu va mai lansa prea curând un smartwatch.

[Ars Technica]

 

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close