TECHTech&ITTelefoane

Fitbit lansează Versa 2, un nou ceas inteligent pentru tine

Fitbit lansează noul smartwatch Versa 2, versiunea premium a celui mai îndrăgit și bine vândut produs din portofoliul companiei, Fitbit Versa. Noul ceas vine cu opțiuni performante și un design subtil, posibilitatea evaluării somnului printr-o funcție Sleep Score personalizată și alarme smar2, alături de funcționalități avansate de monitorizare a activității fizice și stării de sănătate. Noul smartwatch are microfon integrat care permite răspuns vocal la mesajele text. În plus, cu Versa 2 utilizatorii au posibilitatea de a plăti cu ceasul prin opțiunea Fitbit Pay. De asemenea, cu ajutorul aplicației Spotify pot asculta muzica și podcasturile preferate. Miile de aplicații și fețe de ceas, alături de posibilitatea activării ecranului Always-On fac din Versa 2 un produs versatil și valoros datorită informațiile despre sănătate și fitness pe care le oferă. Nu în ultimul rând, Versa 2 mai are două avantaje importante: o autonomie extinsă a bateriei de peste 5 zile, având același preț ca al predecesorului Fitbit Versa.

„Am considerat întotdeauna că nu trebuie pus un preț pe sănătate și că oamenii ar trebui să aibă acces neîngrădit la device-uri și funcționalități care îi pot ajuta să își îmbunătățească starea de sănătate. Din acest motiv am creat Versa 2, un smartwatch premium, cu funcționalități complexe, ușor de folosit, la un preț accesibil” a declarat James Park, co-fondator și CEO Fitbit. „Noul produs se bazează pe cele mai îndrăgite funcționalități ale predecesorului Fitbit Versa, dar aduce în plus și o mulțime de opțiuni noi cum ar fi aplicația Spotify și informații mai detaliate despre calitatea somnului prin funcția Sleep Score. Ne dorim să creștem numărul utilizatorilor de smartwatch-uri și să îi încurajăm să folosească beneficiile tehnologiei în avantajul lor.”

Un somn mai bun pentru zile mai active

Calitatea somnului este foarte importantă pentru starea de bine. Conform unui studiu realizat pe utilizatorii Fitbit, 64% dintre respondenți cred că somnul e prioritar pentru sănătatea lor. Cu toate acestea, o mare parte dintre oameni nu dorm suficient. Fitbit a fost prima companie care a pus accent pe analiza somnului, acum mai bine de 10 ani, primele date monitorizate fiind folosite doar pentru studii medicale de specialitate. Ca lider în monitorizarea stagiilor somnului, compania a analizat date din peste 10,5 miliarde de nopți dormite cu un dispozitiv Fitbit la mână. Cu ajutorul lor, Fitbit a dezvoltat:

• Sleep Score: opțiune prin care utilizatorii primesc o notă a somnului direct în aplicația Fitbit și pot afla mai clar detalii despre calitatea somnului lor. Această notă se bazează pe un calcul ce ia în considerare ritmul cardiac (din timpul nopții și în repaus), momente de agitație, treziri și stagii ale somnului.

• Alarme smart (Smart Wake): noua funcționalitate este setată să te trezească în cel mai bun moment al ciclului de somn, REM sau somn superficial, bazându-se pe un interval preselectat de 30 minute. Alarmele vor fi disponibile în curând pe smartwatch-urile Fitbit.

• Modul special de funcționare în timpul nopții (Sleep Mode): dacă nu vrei să fii deranjat poți dezactiva ecranul luminos al ceasului și notificările. Această opțiune poate fi folosită și în alte contexte, de exemplu în întâlniri sau în timpul antrenamentelor.

• Grafic cu variații estimate ale oxigenului în sânge: graficul este disponibil în aplicația Fitbit și se bazează pe o combinație a datelor colectate de senzorii de pe spatele smartwatch-ului. Aceste variații ale oxigenului în sânge pot indica disfuncționalități ale respirației în timpul somnului. Opțiunea va fi disponibilă în curând.

Pentru a ajuta milioanele de oameni din întreaga lume să își înțeleagă și îmbunătățească somnul, Fitbit dezvoltă și oferă nenumărate funcționalități. În cazul Versa 2 este vorba de monitorizare automată a activității, tehnologia PurePulse 24/7, peste 15 tipuri de exerciții bazate pe obiectivele personale setate în aplicație, conectarea la GPS-ul telefonului și rezistența la apă (până la 50 metri).

Funcționalități smart pentru întreaga zi

Versa 2 aduce și alte noutăți, cum ar fi plata cu ceasul prin Fitbit Pay. Noul Fitbit Versa 2 vine și cu aplicația Spotify prin care abonații Spotify Premium își pot controla muzica și podcast-urile direct de la încheietura mâinii. În plus, pe Versa 2 poți stoca peste 300 de melodii și playlist-uri în aplicația Deezer. Cu Versa 2 ai acces și la notificările de pe smartphone, calendar, apeluri sau mesaje text. Utilizatorii de Android pot folosi și microfonul integrat pentru a răspunde la mesaje text și notificări. În plus, cu cele peste 3000 de aplicații și fețe de ceas utilizatorii își pot personaliza atât ecranul, cât și modul în care sunt afișate informațiile.

Rapiditate și design rafinat

Deși are mai multe funcționalități decât predecesorul său, Versa 2 are un procesor mai rapid ceea ce îi îmbunătățește performanțele, rapiditatea, sistemul de navigație. În plus, ecranul AMOLED îi oferă utilizatorului vizibilitate mai bună, culori mai clare și posibilitatea de a seta ecranul pornit permanent (always-on) astfel încât să poți vedea mai ușor cât e ceasul sau care sunt rezultatele antrenamentelor în timp ce faci sport.

Versa 2 este cel mai avansat și modern smartwatch din portofoliul Fitbit. Este realizat cu precizie și finețe, din materiale fine și finisaje elegante. Este un smartwatch premium, cu margini rotunjite, un singur buton, rezistent la apă (până la 50 metri), greutate redusă. Culorile naturale ale carcasei îi oferă un aspect sofisticat și modern, ceea ce îl face ușor de asortat indiferent de stilul personal.

Varianta Versa 2 Ediție Specială vine cu o curea textilă jacquard, în două variante de culoare: navy-pink asociată cu o carcasă din cupru și aluminiu roz sau negru-smoke cu o carcasă gri. În aceeași cutie se găsește și o curea clasică de silicon navy sau olive.

Accesorii diverse Fitbit

Diversitatea accesoriilor pune în evidență noul design al smartwatch-ului Versa 2. Există curele potrivite pentru toate contextele în care Versa 2 poate fi purtat (culori variate, materiale și modele diferite), iar aceste curele se potrivesc oricărui produs din familia Versa.

• Curele clasice din silicon: confortabile, moi, rezistente la apă, ușor de întreținut, în culori diverse inclusiv negru, petal, stone, midnight blue și olive .

• Curele speciale pentru sport: pentru prima dată curelele din familia Versa sunt realizate special pentru a fi purtate în timpul antrenamentelor. Acestea sunt perforate pentru a lăsa pielea să respire, din silicon, rezistente la pete.

Prețuri și disponibilitate

Fitbit Versa 2 va fi disponibil în România din a doua jumătate a lunii septembrie și va costa 199,95 Euro, iar Versa 2 Special Edition va fi 229,95 Euro. Accesoriile pornesc de la 29,5 Euro.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button