MORE

Firefox va inchide Flash-ul din 2017 pentru a sporii securitatea

Flash a devenit un adversar de temut al oricarui browser, incet, incet, aproape toate programele populare de browsing pe net lepadandu-se de el.

Astfel, incepand de luna viitoare Firefox va incepe blocarea continutului” Non-esential experientei de utilizare”, urmand ca din 2017 sa dezactiveze definitiv utilizarea Flash Player-ului, utilizatorul fiind nevoit sa il activeze manual daca acesta este necesar.

Conform Mozilla, decizia de a dezactiva Flash-ul este una bazata pur pe motive de securitate si imbunatatirea acesteia, utilizatorii fiind scutiti de anumite neplaceri precum informatii private ajunse pe internet sau baterii de laptop care se termina mult prea repede.

Compania mizeaza mult pe noul standard HTML5 care in prezent poate sa redea video, sunet, grafica 3D si lista continua, fiind un standard mult mai sigur si mult mai prietenos cu dispozitivele dotate cu baterie. Mai simplu, Flash-ul a ajuns de domeniul trecutului.

Cu toate astea, Mozilla se pare ca lucreaza indeaproape cu Adobe pentru a optimiza Flash Player-ul pe FireFox, chiar si asa, soarta player-ului a fost decisa, urmand o agonie succedata de o moarte subita. Este clara directia in care se indrepta piata, iar cursa deja a fost pierduta de Adobe in aceasta privinta. Intai Chrome, Opera si Safari, acum Firefox, urmand ca, incet dar sigur, intrega piata sa urmeze acest trend.

[Mozilla]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. pentru a sporii? serios? accentul de pe i este de vina 🙂 corectati pana nu vede cineva 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button