MORE

Firefox trece la 64 de biti

Setea pentru memorie a lui Chrome este legendara, fiind capabil sa infulece suficient RAM incat sa faca jocuri moderne 4X spatiale care se intind pe mii de sisteme solare sa para de-a dreptul anorexice. Dar Firefox era pana acum mai disciplinat, lucru care s-ar putea schimba, fiindca nu mai are o limita de memorie.

Cu cea mai recenta versiune, Firefox a capatat si o editie pe 64 de biti, care poate folosi toata memoria sistemului tau, in cazul in care simti de parca a naviga prin 40 de tab-uri simultan este doar un inceput promitator.

Compatibilitatea cu 64 de biti va permite folosirea de solutii de securitate mai avansate, acces la aplicatii mai flamande pentru memorie, iar cu timpul Firefox probabil se va folosi de mai multe imbunatatiri care pot beneficia de suportul pentru 64 de biti.

Exista, din pacate, si o mica limitare adusa de varianta de 64 de biti. Nu este disponibila pentru tocmai toate sistemele de operare. Mai exact, doar de la Windows 7 in sus, pe 64 de biti. Asa ca daca aveti Vista sau XP pe 64 de biti… probabil oricum nu prea sunteti interesati de lucruri moderne sau PC-uri care au mai mult de 3GB de RAM.

Puteti gasi varianta de 64 de biti a lui Firefox pe pagina oficiala.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button