MORE

Firefox OS va veni pe telefoane premium!

Mozilla sunt cunoscuti pentru browserul lor de succes Firefox. Nu pentru sisteme de operare mobile. Acesta este purul si simplul adevar. Cei care au achizitionat terminale cu acest sistem de operare nu au avut un sentiment de… telefon sau tableta premium. Asta nu inseamna ca Mozilla nu sunt constienti de asta, tintind sa schimbe aceasta perceptie publica. Iar primul pas este ca Firefox OS sa iasa din piata low-mid-end cu un terminal care se concentreaza pe calitate si nu pe buget!

Cu mici exceptii, majoritatea terminalelor echipate cu Firefox OS au fost destinate unui singur segment de public. Cel cu un buget scazut. Ele nu aveau cel mai aratos aspect, mergandu-se pe un design usor industrial daca doriti. Iar asta urmeaza sa se schimbe. Mozilla si-a modificat strategia dinspre pret spre experienta. O metoda de marketing ce mizeaza pe faptul ca un posibil cumparator va dori produsul in baza calitatilor si performantelor acestuia, nu in baza pretului.

Chris Beard, CEO Mozilla a spus ca doreste terminale mai bine construite si mai estetice, dar a uitat sa dea si detalii, ducandu-ne cu gandul la Steve Jobs si la abordarea sa simpla si eleganta in designului tabletelor si telefoanelor. Sa copieze Mozilla… strategia Apple? Doreste Mozilla sa scoata o tableta si un telefon elegant de… simple? Foarte posibil daca ar fi sa ne luam dupa acel „because of the experience”!

Articole asemanatoare

Back to top button