Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Firefox Monitor vă anunță când conturile online vă sunt compromise

/
/
/

Mozilla a colaborat cu Troy Hunt, director regional al Microsoft, pentru a crea un serviciu mai ușor de utilizat, în cadrul căruia utilizatorii pot verifica dacă adresele lor de e-mail au fost sau nu expuse la compromiteri anterioare de date. Noul instrument Mozilla, numit Firefox Monitor, are acces API la baza de date a lui Hunt „Have I Been Pwned”, care conține miliarde de email-uri expuse la compromiterea datelor.

Serviciul gratuit Firefox Monitor funcționează la fel ca „Have I Been Pwned”. Puteți căuta adresa voastră de e-mail în caseta de căutare a serviciului, iar dacă e-mailul a fost expus în cazul unui atac, vi se va afișa când s-a produs acest lucru și, mai ales care serviciu a fost compromis.

De asemenea, instrumentul vă poate avertiza în mod proactiv atunci când adresa de e-mail a fost expusă într-un nou atac. Acest lucru vă va acorda timp pentru a vă schimba parola pentru conturile expuse înainte ca hackerii rău intenționați să poată acționa asupra informațiilor furate.

Firefox Monitor ar trebui să se asigure că chiar și atunci când o companie care a suferit o compromitere a datelor păstrează atacul secret, puteți afla în continuare despre eveniment. Multe companii tind să păstreze liniștea timp de câteva săptămâni sau mai mult, până când își dau dat seama ce s-a întâmplat, lucru care nu este întotdeauna în interesul utilizatorului.

În plus, în cazul în care securitatea companiei nu a fost la nivel optim până când nu s-a produs evenimentul, firmele ar putea să-și dea seama că utilizatorii i-ar putea învinovăți pentru că nu au securizat conturile, creând astfel un scandal PR mai amplu. Prin urmare, înainte de a face atacul public, companiile ar putea dori, de asemenea, să-și îmbunătățească și să-și modernizeze sistemele pentru a asigura utilizatorilor că acest tip de expunere a datelor nu va mai fi posibilă în viitor, chiar dacă daunele au fost deja efectuate.

„Have I Been Pwned” a inclus de multe ori email-uri din cele mai noi atacuri de date care nu fuseseră încă făcute publice. Cercetătorii în domeniul securității ar putea să-i spună mai întâi dacă au descoperit ei înșiși o nouă încălcare a datelor sau dacă au văzut că datele de pe hărți au fost vândute pe piețe subterane. Firefox Monitor este disponibil pentru o audiență mai largă decât cea la care ar fi putut ajunge Hunt de unul singur.

Mozilla a clarificat, prin intermediul ultimelor funcții implementate, că securitatea și confidențialitatea sunt unele dintre prioritățile sale de top pe care se vor axa în viitor.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar