SecuritateȘtiri ITTECH

Firefox Monitor vă anunță când conturile online vă sunt compromise

Mozilla a colaborat cu Troy Hunt, director regional al Microsoft, pentru a crea un serviciu mai ușor de utilizat, în cadrul căruia utilizatorii pot verifica dacă adresele lor de e-mail au fost sau nu expuse la compromiteri anterioare de date. Noul instrument Mozilla, numit Firefox Monitor, are acces API la baza de date a lui Hunt „Have I Been Pwned”, care conține miliarde de email-uri expuse la compromiterea datelor.

Serviciul gratuit Firefox Monitor funcționează la fel ca „Have I Been Pwned”. Puteți căuta adresa voastră de e-mail în caseta de căutare a serviciului, iar dacă e-mailul a fost expus în cazul unui atac, vi se va afișa când s-a produs acest lucru și, mai ales care serviciu a fost compromis.

De asemenea, instrumentul vă poate avertiza în mod proactiv atunci când adresa de e-mail a fost expusă într-un nou atac. Acest lucru vă va acorda timp pentru a vă schimba parola pentru conturile expuse înainte ca hackerii rău intenționați să poată acționa asupra informațiilor furate.

Firefox Monitor ar trebui să se asigure că chiar și atunci când o companie care a suferit o compromitere a datelor păstrează atacul secret, puteți afla în continuare despre eveniment. Multe companii tind să păstreze liniștea timp de câteva săptămâni sau mai mult, până când își dau dat seama ce s-a întâmplat, lucru care nu este întotdeauna în interesul utilizatorului.

În plus, în cazul în care securitatea companiei nu a fost la nivel optim până când nu s-a produs evenimentul, firmele ar putea să-și dea seama că utilizatorii i-ar putea învinovăți pentru că nu au securizat conturile, creând astfel un scandal PR mai amplu. Prin urmare, înainte de a face atacul public, companiile ar putea dori, de asemenea, să-și îmbunătățească și să-și modernizeze sistemele pentru a asigura utilizatorilor că acest tip de expunere a datelor nu va mai fi posibilă în viitor, chiar dacă daunele au fost deja efectuate.

„Have I Been Pwned” a inclus de multe ori email-uri din cele mai noi atacuri de date care nu fuseseră încă făcute publice. Cercetătorii în domeniul securității ar putea să-i spună mai întâi dacă au descoperit ei înșiși o nouă încălcare a datelor sau dacă au văzut că datele de pe hărți au fost vândute pe piețe subterane. Firefox Monitor este disponibil pentru o audiență mai largă decât cea la care ar fi putut ajunge Hunt de unul singur.

Mozilla a clarificat, prin intermediul ultimelor funcții implementate, că securitatea și confidențialitatea sunt unele dintre prioritățile sale de top pe care se vor axa în viitor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button