SecuritateTECHTech&IT

Firefox 66 va opri conținutul audio și video care pornește automat

Mulți dintre noi nici nu mai ținem minte cum era pe vremea când vizitam un site web fără să ne lovim de solicitarea unei permisiuni de a trimite notificări, un pop-up care ne ruga să ne înscriem pentru un buletin informativ și cel puțin un videoclip care începe să fie redat imediat ce pagina se încărca. Mozilla a anunțat recent că dorește să abordeze una dintre aceste probleme, împiedicând videoclipurile să ruleze automat în viitorul său browser Firefox 66.

Firefox 66 este așteptat să debuteze pe 19 martie, iar când se va întâmpla, va opri redarea oricărei surse de sunet, până când îi veți solicita în mod expres acest lucru. Videoclipurile cu sunetul anulat vor continua să fie redate în mod automat – spre nemulțumirea tuturor care nu au suficientă memorie RAM la dispoziție.

Există câteva excepții. Cel mai important este pentru site-urile pe care utilizatorii Firefox le trec în whitelist.

Mozilla a explicat:

Există câteva site-uri la care utilizatorii doresc ca redarea audio și video să fie permise. Când Firefox pentru Desktop blochează redarea automată a conținutului audio sau video, în bara de adrese URL apare o pictogramă. Utilizatorii pot face clic pe pictogramă pentru a accesa panoul de informații despre site, unde pot schimba permisiunea „Autoplay sound” pentru site-ul respectiv, de la setarea implicită „Block” la „Allow”. Firefox va permite site-ului să redea automat sunetul. Acest lucru permite utilizatorilor să își îngrijească cu ușurință propria listă a site-urilor în care au încredere să se ofere conținut audio.

Firefox 66 va permite, de asemenea, site-urilor la care utilizatorii le-au permis să acceseze camera sau microfonul, să redea în mod automat conținut audio. Acest lucru ar trebui să garanteze că „site-urile care au permisiunea explicită pentru a rula WebRTC ar trebui să continue să funcționeze așa cum o fac astăzi„.

Versiunea inițială a acestui instrument va bloca numai fișierele redate prin intermediul HTMLMediaElement. Conținutul audio difuzat prin intermediul API-ului Web Audio nu vor fi blocate prin versiunea inițială a acestui instrument, deoarece Mozilla nu și-a finalizat implementarea pentru această funcție. Cu toate acestea, Mozilla a spus că „ne așteptăm să oferim funcția de blocare automată a conținutului Web Audio activată în mod implicit cândva în 2019„. Până atunci, Firefox 66 va bloca doar o parte din zgomotele enervante emise de paginile web.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button