MORE

Firefox 48 aduce schimbari imense

Cea mai noua varianta de Firefox, cea cu numarul 48, se apropie de lansare. Mozilla anunta intrarea in ultima faza de beta a generatiei noi a browser-ului si lansarea sa pentru publicul larg la inceputul lunii august.

Acesta varianta de Firefox va reprezenta prima implementare a arhitecturii Electrolysis, care schimba fundamental modul in care functioneaza browser-ul web. In loc sa existe ca un singur proces, care gestioneaza toate paginile si toate componentele sale, Firefox va functiona de acum inainte intr-un mod mai descentralizat.

Initial, componenta care se ocupa de gestionarea interfetei va functiona ca un proces separat de cea care gestioneaza continutul paginilor web, urmand ca in urmatoarele sale variante sa fie introduse procese separate pentru fiecare tab, asa cum foloseste de mult timp Chrome si toate browserele derivate din el, ca Opera si Vivaldi.

Pana nu este gata, Electrolysis nu va fi disponibil oricui, cei care folosesc Windows XP, cei care au setarea de citire de la dreapta la stanga sau care folosesc plug-ins nu vor putea folosi noua varianta de browser. Abia dupa ce compatibilitatea sa este verificata, atunci Firefox cel nou, mai eficient, mai sigur, va putea fi utilizat de intregul public.

[ArsTechnica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button