MORE

Fiona și Aloha: Facebook intră în cursa asistentilor vocali inteligenti

Se zvonește că Facebook va lansa două difuzoare inteligente mai târziu în acest an pentru a concura cu Echo Amazon. Cele două dispozitive, aparent codificate „Fiona” și „Aloha”, ar putea fi lansate încă din iulie.

Rapoartele despre aceste difuzoare au apărut pentru prima oară anul trecut, iar Business Insider l-a numit Aloha. Bloomberg a dezvăluit ulterior cel de-al doilea dispozitiv și a oferit mai multe detalii despre cum ar funcționa cele două, unul fiind un dispozitiv touchscreen similar cu cel de la Echo Show, iar celălalt un difuzor inteligent tradițional.

Recent, Digitimes a raportat că cele două dispozitive vor fi lansate în iulie cel târziu. Aloha, cel mai mare dintre cele două, cu ecran touchscreen de 15 inch, va avea recunoaștere facială și vocală și va avea caracteristici sociale prin Facebook și Messenger. Apelurile video par a fi cea mai evidentă alegere pentru un dispozitiv inteligent cu ecran și cameră foto. Știrea inițială a susținut că o versiune de 13 inch a lui Aloha a fost de asemenea în lucru.

S-au spus prea puține despre Fiona, cu excepția faptului că se presupune că va veni cu un asistent de tip Siri. Știrea de pe Digitimes susține că va avea și un touchscreen, dar acest lucru contravine raportului inițial al lui Bloomberg, că cel de-al doilea dispozitiv Facebook va fi un difuzor independent. Dacă este vorba de un difuzor, ar putea arăta ceva asemănător dispozitivului modular patentat de Facebook anul trecut.

Facebook nu a oferit momentan nicio declarație oficială.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button