MORE

Fiola pentru sofer si acum pentru telefon

Alcool-testul este deja un element care face parte viata de zi cu zi. Un sofer trebuie sa se supuna la test in cazul in care face un accident sau conduce intr-un mod mai dubios. Dar cand un sofer conduce aiurea din cauza telefonului, ce se poate face?

Exista acum o solutie pentru asta, un fel de Telefon-test, o fiola pentru telefon, care va analiza telefonul soferului pentru a verifica daca era cumva folosit la volan. In multe cazuri, soferii care sunt prea ocupati jucandu-se la telefon sau trimitand SMS-uri sunt responsabili pentru accidente severe.

Metoda nu doar ca va ajuta la determinarea cauzei unui accident, dar va baga in sperieti soferii, deoarece probabil se vor acorda si amenzi. Deocamdata doar New York are o legislatie care permite politiei sa acceseze telefonul unui sofer in acest fel, dar daca are succes aici, s-ar putea extinde in anii urmatori si de partea noastra a oceanului.

Partea cea mai amuzanta aici este ca software-ul folosit pentru analizarea telefonului a fost produs de Cellebrite, compania care a ajutat FBI-ul la decodarea acelui iPhone folosit de unul din teroristii din San Bernardino. Asa ca simultan, ar putea fi o unealta utila pentru accesarea tuturor datelor de pe telefonul soferului. Depinde de cum interpretati intentia autoritatilor.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button