MORE

Final Fantasy 15, pierderi de 33 de milioane de dolari si DLC-uri anulate

Final Fantasy 15 nu se afla intr-o pozitie prea buna, dupa ce Square Enix a inregistrat pierderi de 33 de milioane de dolari si coordonatorul jocului, Hajime Tabata, a parasit compania.

Intr-un anunt neasteptat, Square Enix a precizat ca anuleaza trei dintre cele patru episoade DLC programate pentru Final Fantasy XV, confirmand ca directorul Hajime Tabata a parasit compania la data de 31 octombrie. Episoadele urmau sa fie toate centrate pe personaje din joc, incluzandu-i pe Aranea, Lunafreya si Noctis, insa doar unul, Ardyn, ramane in curs de dezvoltare si este programat pentru lansare in martie 2019.

DLC-urile urmau sa fie dezvoltate de Luminous, noul studio intern Square Enix, insa acum se pare ca acesta se va concentra pe realizarea unui nou joc AAA, inca neanuntat. Intr-un raport financiar, Square Enix semnalau in urma cu ceva timp o schimbare majora la Luminous, schimbare ce a dus la o „pierdere extraordinara” in valoare de 33 milioane de dolari. Pana acum, nu se stia motivul acestei pierderi, insa se pare ca este legat cumva de anularea episoadelor DLC pentru Final Fantasy XV.

Anuntandu-si demisia, Tabata a spus: „Cred sincer ca am ajuns atat de departe numai datorita fanilor nostri. Va multumesc din suflet.” Se pare ca acesta isi va crea propria companie si chiar are deja planuri pentru un joc, desi nu a putut oferi inca detalii concrete.

Anuntul Square Enix precizeaza si ca partea de multiplayer pentru Final Fantasy XV Comrades va fi lansata acum ca joc standalone, sub numele Final Fantasy XV: Multiplayer Comrades. Titlul urmeaza sa fie lansat pe 13 decembrie si va fi gratuit pentru cei care detin deja DLC-ul Comrades.

Compania a pregatit de asemenea si un nou eveniment in joc, care face legatura cu mmo-ul Final Fantasy 14. Acesta va fi disponibil de la data de 12 decembrie pentru PC, Xbox One si PS4.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button