MORE

Filmul John Wick transformat intr-un joc!

John Wick este unul dintre filmele din 2014 care au reusit sa ma impresioneze, fiind un film surprinzator de bun pentru un action summer/inde movie, gen care apare in general… vara. Poanta este ca  John Wick nu este nici macar unul dintre aceste titluri, filmul fiind lansat in cinematografe in octombrie si surprinzand criticii si privitorii.

Acest aspect se pare ca a atras atentia studioului Starbreeze, care s-a parteneriat cu Lionsgate Films, pentru a lansa un joc  John Wick. Starbreeze, pentru acest proiect, a facut chiar imposibilul, transformandu-se din studio in publsher, marcand astfel o data importanta in calendarul studioului.

Ceea ce este si mai surprinzator, este ca jocul nu este unul conventional, John Wick fiind transformat intr-un joc pentru Valve VR, un development kit HTC Vive fiind deja in posesia acestora, dezvoltand astfel o aventura virtuala. Acum daca aceasta noua aventura virtuala include si uciderea unui catelus in 3D sau nu, este inca necunoscut, dar am prefera sa nu revedem scena aia trista. Cu toate ca defineste intr-un fel naratiunea si ofera context nebuniei lui John Wick.

Jocul este programat sa apara undeva la inceputul anului viitor, asa ca nu va asteptati la un titlu lung, ciclul de dezvoltare fiind relativ scurt. De mentionat este si faptul ca fericitii posesori ai unui Steam VR vor putea incerca jocul, un demo al acestuia fiind panuit pentru finalul acestui an, iar daca lucrurile merg bine, ne asteptam la un John Wick VR scurt, dar cu amprenta Starbreeze Studios, care au un dar de a face jocuri cu adevarat cinematice.

Nu se stie daca Keanu Reeves isi va imprumuta imaginea pentru joc, dar daca totul este redat dintr-o perspectiva first person, nici macar nu este necesar. Totusi, actorul nu ar fi la primul joc, acesta mai aparand in trecut si in jocul Constantine.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button