FilmeRSS PaginaDeMedia

Noul film Mortal Kombat ar putea fi prima adaptare (cel puțin) decentă a jocului

Mai are rost să încep cu amintirile din copilărie și cu tastaturile abuzate prin Mortal Kombat 3, MK4, sau cu anii de liceu pierduți cu MK9 și facultatea cu Mortal Kombat X și 11? Nu, bineînțeles că nu. Există o anumită conștiință colectivă a conaționalilor noștri care imploră să te fi jucat la viața ta cel puțin o dată, orice MK. Și, ca orice fan, să te bucuri nespus atunci când auzi de un așa-zis film Motal Kombat, dar să fii dezamăgit (vezi MK Annihilation, cu scuza că mna, e vechi). Însă nu este vorba de vechime sau de efecte speciale, cât despre ceea ce face MK-ul să fie…MK. Iar viitorul film, care se va lansa în scurt timp (pe 16 aprilie), pare că în sfârșit a înțeles ce trebuie să facă.

Epoca streaming-ului pe timp de ciumă

Anul 2021, în ciuda pandemiei, este un an în care se lansează multe producții cinematografice, atât în săli, cât și pe servicii de tipul HBO Max. Avem până acum Justice League Snyder Cut, avem Godzilla versus Kong, și nu pot să nu le fiu recunoscător tuturor celor care au făcut ca cinematografele noastre să fie închise, iar eu să mă rezum la a vedea filmele mai sus menționate pe un ecran micuț, cu o pungă de pufuleți cu gust de amorțeală și dezamăgire. Dar dacă am învățat ceva din emisiunile lui Bear Grylls, acel ceva este că trebuie să ne adaptăm, așa că acest film Mortal Kombat va avea parte de același tratament al vizionării.

Todd Garner este producătorul acestei adaptări. Ne-a îndemnat să aruncăm o privire pe trailerul red-band și se pare că mulți, inclusiv subsemnatul, au fost impresionați. Haideți să nu ne îngrijorăm pentru moment de efectele speciale și de CGI și să ne concentrăm pe ceea ce Todd Garner a înțeles că trebuie să facă, după lupte seculare în care orice altă producție Mortal Kombat a fost decentă spre execrabilă.

Te duci la un film de genul pentru că tu, ca fan, vrei bătăi ca în jocuri

Ceea ce definește Mortal Kombat sunt violența și fatalitățile. Logic. Asta a continuat să îl diferențieze de alte arcade-uri și fighting games precum Street Fighter. Odată cu progresul tehnologic și cu noile jocuri din serie, Mortal Kombat a devenit o plăcere din a fi butonat. Să ai satisfacția de a activa atacurile X-ray și de a rezolva neînțelegerile la modul „te crezi tare, mă? hai pe MK” este ceva aparte. Luptele, fatalitățile și interacțiunile cu hărțile sunt creative și brutale, și ghici ce? Și-a dat Todd Garner seama că asta trebuie să ofere și filmul lui. Omul a spus cu propria gură că Mortal Kombat 2021 va ține cu dinții de luptele și violența din jocuri. Este acel commitment la care toți fanii visează. Și dacă ați urmărit trailerul, atunci v-ați făcut o idee.

Fiecare luptă din film este unică în felul ei, și respectă nu doar jocul, ci și personajul și stilul acestuia. Nu pot să vă spun cine se va bate cu cine, dar pot să vă spun că există cel puțin una din cele mai brutale lupte pe care le-am văzut vreodată. Todd Garner

film Mortal Kombat 2021

Sigur, să vezi cum Sub-Zero îngheață sângele lui Scorpion și-l transformă într-un pumnal cu care îi face buzunar la gât este destul de rewarding, la fel cum același Scorpion, în straiele lui Hanzo Hasashi, face balet printre toți inamicii pe care îi transformă într-o masă însângerată te face să răsufli ușurat la gândul că acest film Mortal Kombat pare făcut cu simț de răspundere. Din punctul meu de vedere, există niște mici detalii legate de inaccuracy, la fel cum nu mă voi entuziasma prea tare, dar adaptarea aceasta are potențialul de a fi prima adaptare cel puțin decentă după joc.

Un film Mortal Kombat făcut cu Kap?

Nu vorbesc de CGI, ci despre coregrafie și calitatea luptelor, care puteau fi introduse până și în filmele din anii ’90. I get it, aveai un calculator cu Pentium 3 și nu puteai randa cisterne de sânge, dar puteai totuși să faci cumva ca Goro să-l decapiteze pe vreun nefericit, ceea ce duce la alt punct forte al noului film. Nu este stereotipul filmului horror care înoată în dezmembrări, dar nici PG-13 nu este. De fapt, dezmembrările alea au fost făcute în așa fel încât Mortal Kombat 2021 să păstreze un calificativ R fără să fie interzis în cinema. Secretul producătorului, cred.

film Mortal Kombat 2021
„treci încoa’!”

În momentul de față sunt convins că Mortal Kombat al lui Todd Garner nu va rupe gura târgului. Există șanse ca violența caracteristică jocului să mascheze un fir narativ prost adaptat sau niște dialoguri ieftine, dar îmi place să joc pe avocatul diavolului. Trailerul este foarte tare, și abia acum voi aduce vorba de efectele speciale. Îmi doresc din tot sufletul să nu văd un CGI tipic Netflix, dar îmi doresc și să existe certitudinea că acesti film este făcut cu cap. La o adică, pot oricând să mă rezum la a rejuca jocurile și la a citi adaptarea DC în format comicbook. Aș minți dacă aș spune că nu sunt nerăbdător să-l văd, oricum.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button