MORE

Fiji Gemini intarzie

Gemini, numele oficial pe care pare sa il abia Fury X2, nu va mai sosi anul acesta. AMD a facut un anunt oficial despre aceasta noua placa video, compusa din doua procesoare grafice Fiji complete, prin care a i-a dezamagit pe cei care sperau sa gaseasca una sub brad.

Gemini va fi disponibil abia de anul viitor, prin apropierea lansarii de solutii de realitate virtuala, precum Oculus Rift si HTC Vive. AMD a declarat ca lansarea acestor solutii VR este motivul pentru care Gemini nu va mai sosi anul acesta. Ca vor ca aceasta placa sa aiba rolul de infrastructura pentru sistemul VR si ca urmare nu avea rost sa apara pe piata cu luni si luni inainte sa apara aplicatii care sa se foloseasca de aceasta placa video.

Desigur, exista si o mica speculatie care sa explice aceasta amanare. Din moment ce sistemul de racire, care probabil era integrat in placile video, ar baga AMD intr-o mica problema de ordin legal, din cauza disputei dintre Asetek si Cooler Master, Gemini ar putea trece in acest moment la un cooler nou.

Variante de testare au fost deja livrate, AMD confirmand ca partenerii sai le au la dispozitie de ceva vreme.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button