GamingPC&Consoles

FIFA 22 intră în faza de testare a componentei cross-platform!

Joc FIFA de mai bine de zece ani și încă de pe când am pus piciorul în modurile online ale acestei serii, m-am gândit cât de tare ar fi să mă joc pe PlayStation, cu prietenii mei care au Xbox. FIFA 22 va fi primul titlu care îți va permite asta, iar testele pentru componenta cross-platform vor începe în curând… după ani întregi de așteptare. Aceste sesiuni de testare vor avea loc pe PlayStation 5, Xbox Series X|S și Google Stadia. Momentan, modurile de joc suportate sunt Online Seasons și Online Friendlies.

Cei de la EA au anunțat că pentru moment, funcționalitatea cross-platform va fi disponibilă doar pentru aceste moduri de joc pentru a preveni apariția unor probleme neașteptate. Jucătorii vor putea activa modul Cross-Play din secțiunea Matchmaking Options a meniului de setări. Jocul îți va semnala dacă un adversar joacă de pe o consolă diferită, dar în afară de asta nu vom observa schimbări.

Introducerea suportului pentru multiplayer cross-platform este o veste foarte bună pentru Google Stadia și utilizatorii săi. FIFA 22 a fost lansat în format digital pentru platforma de cloud gaming în același timp cu versiunile pentru PlayStation și Xbox, însă dată fiind popularitatea scăzută a serviciului de la Google, numărul de jucători activi din această comunitate a fost mereu extrem de mic. Asta a făcut găsirea unui meci online foarte grea, dar odată cu suportul pentru gameplay cross-platform, jucătorii de pe Stadia vor putea înfrunta adversari de pe celelalte platforme.

Review FIFA 22

FIFA 23, schimbarea de nume și Ultimate Team – Cum se împacă astea trei cu funcția de cross-platform?

Știu că există o posibilitate ca FIFA 23 să fie ultimul joc din serie cu acest nume, întrucât contractul dintre EA și FIFA expiră, iar producătorul de jocuri nu pare că vrea să-l mai reînnoiască. Asta înseamnă că seria va suferi o schimbare de identitate majoră, iar informațiile disponibile pe internet indică spre denumirea de EA Sports Football Club. Iar odată cu asta, EA are șansa de a repara chestii, să schimbe ce cred că e de schimbat și să ofere o experiență diferită; pe scurt, o ocazie bună pentru un start de la zero.

Mi-e greu să cred că o vor face însă, deoarece modul Ultimate Team aduce foarte mulți bani în conturile companiei mamă. Iar aici apare și prima chestie care cred că va fi îmbunătățită masiv de conexiunea dintre platforme. FIFA Ultimate Team se bazează foarte mult pe trading, vândut și cumpărat de jucători cu care să-ți creezi echipa de vis. În acest moment, fiecare platformă pe care este lansat jocul, are un market propriu, întreținut de comunitatea respectivă, iar un shift de perspectivă în direcția cross-platform ar putea uni toate aceste comunități sub o singură umbrelă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button