GAMING

FIFA 2016 rămâne fără câteva jucătoare

Cea mai grozavă parte din FIFA 2016 este prezența echipelor de fotbal feminin, în premieră pentru seria veche de 20 de ani. Aproape că stai și te întrebi de ce le-a luat atât de mult timp. Dar pe cât de bune au fost intențiile celor de la Electronic Arts, alte entități  mult mai sinistre au avut alte intenții mai puțin decât plăcute.

National Collegiate Athletic Association, organizația atletică a facultăților de pe teritoriul Americii de Nord, a forțat Electronic Arts să scoată din noul joc 13 jucătoare din Canada, Mexic și Spania, deoarece prezența lor în FIFA 16 le periclitează șansele de a fi acceptate la o universitate ce face parte din organizație.

Mai exact, NCAA funcționează pe ideea că atleții care merg la facultățile sale pot fi exploatați monetar fără nici un fel de jenă, dar în secunda în care încearcă scoată vreun fel de venit din munca lor sportivă, oricât de mic, riscă să fie dați afară. De ce? Pentru că NCAA este în esență sclavie, dar generează miliarde de dolari pe an, așa că autoritățile ignoră problema.

Electronic Arts afirmă că nu sunt în nici un fel de acord cu decizia luată de NCAA, în special pentru că licențierea a fost făcută prin intermediul echipelor naționale pe care jucătoarele le reprezintă, dar nu prea au de ales, din moment ce NCAA amenință să le interzică acestora accesul la învățământ.

Asta este oarecum o schimbare pentru Electronic Arts, compania fiind în trecut destul de nonșalantă cu includerea în jocurile sale a unor studenți de la instituții de învățământ afiliate la NCAA, fără a-i plăti în vreun fel, sau a le cere permisiunea.

Pentru mai multe detalii despre NCAA, vă prezint acest reportaj de la Last Week Tonight cu John Oliver.


[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button