GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

FIFA 20 este cel mai vandut joc in format fizic din 2019

Nu cred ca mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca FIFA 20 este in topul vanzarilor in Marea Britanie si a reusit sa devina cel mai bine vandut joc in format digital odata cu aparitia sa de la finalul saptamanii trecute.

Asta nu este insa toata povestea. Conform celor de la GamesIndustry.biz, vanzarile in format fizic in perioada lansarii au scazut cu sapte procente comparativ cu anul trecut. Intrand si mai adanc in miezul povestii, aflam ca versiunea de PlayStation 4, care a reprezentat 61% din vanzarile FIFA 20, a vandut mai putine copii decat FIFA 19, dar versiunile de Xbox One si Nintendo Switch au vazut o oarecare crestere. Versiunea de Xbox One a jocului a insemnat 38% din vanzari, in timp ce editia „Legacy” pentru Nintedo Switch a insumat 1% din cifra totala. Bine, ar trebui sa precizez faptul ca versiunea de Switch este in esenta, doar un update pentru trasferuri si nu are multe dintre imbunatatirile si noutatile introduse de FIFA 20 pe PS4 si Xbox One. De asemenea, ar trebui sa luam in consideratie si faptul ca versiunea de PC nu este luata la socoteala in acest raport, intrucat compania vizeaza doar vanzarile in format fizic.

Intrebarea ramasa este totusi una destul de complicata: au reusit vanzarile digitale sa pluseze destul de mult incat FIFA 20 sa isi intreaca predecesorul? EA nu a oferit nici o cifra de descarcari pentru Origin, iar Sony si Microsoft tin aceste informatii private oricum, astfel este cam imposibil de ghicit. Un factor care ar putea indica cat de cat numarul de jucatori este totalul transferurilor din Market-ul Ultimate Team, care este cam la jumatate comparativ cu cel de pe PlayStation 4.

Poate lumea a invatat din experientele trecute, astfel FIFA 20 a avut de suferit pe partea de vanzari. Cat de bun este jocul? Ei bine, asta o sa aflati in curand, intrucat review-ul pentru cel mai nou joc din serie este in lucru. O sa-l mai butonez putin ca sa trec prin toate aspectele sale, dar promit ca nu voi intarzia prea mult 😉

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button