MORE

Fierul de calcat: cum se curata talpa?

Fierul de calcat este cu siguranta unul dintre cele mai folosite aparate din casa. Dacă doriți sa va protejati hainele proaspat spalate si sa faceti calcatul mult mai usor, curatati macar o data pe saptamana talpa fierului. Apa și aburul pot determina formarea de calcar și murdărie. Pentru a curăța fierul există diferite metode, atât naturale cât și chimice.

fierul de calcat

Unul dintre remediile chimice cele mai cunoscute este stick-ul din comert, a cărui utilizare este foarte simpla: frecati stick-ul pe placa și apoi stergeti cu o cârpă uscată. Dezavantajul? Stick-ul emite un miros puternic de amoniac care nu este foarte placut!

fierul de calcat 3

Un alt remediu chimic este detergentul de vase clasic. Puneti o picatura de detergent pe un burete, frecati placa si apoi apoi uscati cu o cârpă moale.

Remediile naturale sunt mai numeroase.

Curățarea cu oțet. Incalziti un pic de otet in care dizolvati sare. Frecati acest amestec pe placa rece cu ajutorul unei perii. Uscați cu o cârpă moale.

fierul de calcat 4

Curățarea cu sare. Folositi un recipient cu sare in care introduceti un burete umed. Stergeti pe placa rece pana indepartati murdaria si uscați cu o cârpă moale pentru a finaliza curățarea.

Curățarea cu ceară. În cazul în care petele murdare de pe placa persistă, puteți utiliza, ceara de la o lumânare. Picurati ceara fierbinte pe suprafața de curățat și apoi inlaturati-o cu un ziar sau un prosop de hartie.

Curatarea cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu combinat cu suc de lamaie este un alt aliat in menținerea placii curata și funcționala.

Indiferent de metoda de curățare aleasă, amintiți-vă mereu să nu folositi bureți prea abrazivi, sau riscati zgârierea suprafeței plăcii.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button