MORE

Fiecare smartphone poate fi hackuit cu un SMS, afirma Edward Snowden

Edward Snowden, omul responsabil pentru dezvaluirea retelei masive de spionaj care monitorizeaza in acest moment tot ce faci pe internet, a mai facut un anunt care demonstreaza din nou de ce paranoia devine o necesitate.

Conform declaratiei facute de Edward Snowden pentru BBC, agentia GCHQ, care se ocupa cu spionajul in Mare Britanie, are un set de unelte care permit preluarea controlului asupra oricarui telefon, printr-un simplu SMS. Unul care nu il veti vedea vreodata, la fel ca majoritatea mesajelor text pe care le foloseste automat telefonul pentru a comunica cu reteaua mobila.

Unealta Dreamy Smurf este capabila sa opreasca sau sa porneasca telefonul oricand. Cea numita Nosey Smurf poate sa activeze in orice moment microfonul, chiar si daca telefonul este practic oprit. Iar Paranoid Smurf ascunde in mod activ prezenta uneltelor pe telefon.

Aceste unelte sunt numite cumulativ Smurf Suite, si nu sunt limitate doar la Marea Britanie. Edward Snowden afirma SUA foloseste unelte similare, a caror dezvoltare si implementare a costat in jur de 1 miliard de dolari.

Si unde au fost implementate? Desigur, in telefoane, avocatul sau spunand la inceputul anului ca Snowden refuza sa foloseasca un iPhone, deoarece ar contine software capabil sa colecteze automat informatii.

Utilizorul nu are absolut nici un mod prin care sa impiedice spionarea, decat daca ar renunta la folosirea sa.

Acum intelegem cu adevarat de ce autonomia bateriilor este atat de slaba.

[Independent]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button