MORE

Fiat Chrysler, BMW și Intel vor colabora la dezvoltarea tehnologiei de mașini autonome

Într-un comunicat de presă de pe site-ul lor oficial, Fiat Chrysler Automobiles anunță că își va uni forțele cu BMW și Intel pentru a dezvolta tehnologii pentru mașinile care se conduc singure.

FCA se alătură unei alianțe deja existente dintre BMW și Intel, care include de asemenea și Mobileye, compania specializată pe tehnologie de mașini autonome pe care Intel au anunțat că au cumpărat-o în martie. Fiat Chrysler Automobiles este cel mai mic dintre cei trei mari producători auto din Detroit, iar planurile sale cu privire la mașinile autonome sunt mult mai modeste în comparație cu cele ale celorlați doi giganți auto, GM și Ford. GM au investit un miliard de dolari în așa ceva anul trecut, când au achiziționat startup-ul Cruise, și speră să își poată dezvolta propria lor tehnologie. Ford au cumpărat și ei startup-ul Argo în februarie pentru aceeși sumă, și au deschis și o filială tehnologică în Silicon Valley. În contrast cu ceilalți dezvoltatori, FCA pare să se bazeze pe contracte cu colaboratori.

Sergio Marchionne, CEO al Fiat Chrysler Automobiles, declară în anunțul făcut miercuri:

Penru a putea avansa tehnologia vehiculelor autonome, este vital să formăm parteneriate cu fabricanții auto, furnizorii de tehnologie și producătorii.

FCA are deja un parteneriat cu Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, pentru care FCA furnizează sute de autovehicule minivan. Iar acum FCA se aliază cu un competitor, BMW, pentru a dezvolta ceea ce speră ei că va deveni standardul instustriei de autovehicule autonome.

Acest segment de piață pare a fi destul de aglomerat. Waymo deja scoate sute de vehicule pe bandă rulantă pentru a fi testate de clienții din Phoenix, sugerând astfel că sunt foarte aproape de o lansare comercială. CEO-ul de la Tesla, Elon Musk, a spus că mai sunt doar 2 ani până cand compania pe care o conduce va scoate pe piață modele complet autonome. Iar Ford s-a angajat să lanseze un model fără pedale sau volan până în 2021.

FCA mizează în colaborarea cu BMW pe o experiență mai vastă și de mai lungă durată pe piața nord americană, care ar trebui să complementeze de minune tradiția europeană a producătorului german. Fiat Chrysler întâmpină totuși probleme financiare de ceva timp. Unele zvonuri sugerează că producătorul chinez Geely ar fi interesat de o achiziție.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button