Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Femeile depasesc barbatii cand vine vorba despre… jocuri!

/
/
/
/
image

Sondajele efectuate de firma de analiza a pietei Superdata Research au descoperit că în SUA femeile joaca mai multe jocuri pentru PC decât bărbații per ansamblu. Ele joacă, de asemenea, mai multe RPG-uri pe PC decat barbatii, in timp ce acestia din urma sunt mai numeroși în FPS-uri și MMO-uri.

Este un procentaj de 50/50, dar odată ce ne uitam la zecimale, jucătorii pe PC de sex feminin sunt ceva mai numerosi decât bărbații! Femeile reprezintă 50,2% dintre jucătorii pe PC pe toate genurile, inclusiv cele sociale (Facebook , Kongregate), comparativ cu 49,8% bărbați. Balanta se inclina in favoarea femeilor atunci cand vine vorba de genul RPG, cu 53,6% din piață, în timp ce bărbații reprezintă 46,5%. În genurile FPS si MMO, cu toate acestea, 66 la suta dintre jucatori sunt bărbați.

Analista Senior Stephanie Llamas a scris intr-un post pe blog cum ca popularitatea tot mai mare a „platformelor casual” a ajutat in întărirea ipotezei false cum că femeile sunt jucători ocazionali. Dar realitatea, spune Llamas, este  că jumătate dintre jucătorii  pe PC de sex feminin din SUA, se considera „mid-core sau hardcore gamers”. Este adevărat că 58 la sută dintre jucătorii pe platforme mobile din SUA sunt femei. Dar este, de asemenea, adevărat că doar puțin peste 50 la sută dintre jucătorii americani pe PC sunt femei”, a scris ea. „De fapt, femeile sunt partea cea mai numeroasa intre jucatorii de role-playing games (54 la suta), si reprezinta aproape 40 la suta dintre jucatorii MMO și jucătorii de pe console. Asa ca, afirmatia ca femeile ar fi numai casual gamers este falsa.”

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar