Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

FBI-ul dezvaluie cum a descoperit locatia serverelor Silk Road

/
/
/
/
image

Intr-un recent document oficial, FBI-ul dezvaluie cum a gasit locatia serverelor Silk Road. Asta dupa ce in prealabil au pus mana, de fapt „mascatii” in cazul asta, pe serverele site-ului de comert ilicit (printre care si cel de stupefiante).

Pentru site nu a fost o veste prea buna, asta pentru ca odata cu sechestrarea serverelor, FBI-ul a pus mana si pe Bitcoin-urile detinute de acesta, detinatorul site-ului asteptand acum un proces „ca in povesti”.

Ross Ulbricht, presupusul om din spatele Silk Road si avocatii acestuia fac tot ce se poate in acest moment pentru a discredita probele aduse de FBI, acuzand biroul federal de moduri ilegale pentru a indentifica locatia serverelor. De partea cealalta a baricadei, cei de la FBI sustin ca nu este vorba de „moduri ilegale” ci doar de un exploit pe care au reusit sa il indentifice la site. Biroul Federal sustine ca adresa de IP, folosita pentru a indentifica locatia serverului, a fost gasita datorita unei configurari defectuoase a sistemului de Login, acesta oferind echipei de investigatie o bresa pentru a putea localiza serverele. Acestia au pacalit serverul prin sistemul de login pentru ca acesta sa afiseze o adresa de IP care nu corespundea standardelor browser-ului TOR. Folosind aceasta adresa FBI-ul a reusit sa gaseasca locatia serverelor. Totusi, daca aparararea presupusului detinator al site-ului Ross Ulbricht reuseste sa demonstreze ca s-au folosit metode ilegale, este posibil ca intreg procesul sa se termine extrem de repede.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar