MORE

FBI construieste un sistem capabil sa te identifice dupa tatuaje

FBI lucreaza in acest moment la un sistem capabil sa recunoasca oamenii prin detectarea si identificarea tatuajelor acestora.

Sistemul a trecut deja prin primele sale teste, iar Electronic Frontier Foundation n-a avut tocmai cuvinte bune de spus despre proiect, considerand ca acesta incalca destul de multe drepturi si norme de etica. De ce?

Pentru ca acest sistem nu este folosit doar pentru a cauta criminali cu anumite tatuaje, folosind camerele de supraveghere care se afla cam la fiecare pas. Este folosit pentru a crea o baza de date in care sunt catalogati dupa tatuaje oameni ca apartinand unor anumite religii, grupuri culturale sau ideologii politice. Asta pe langa aplicatiile unde chiar ar fi practica utilizarea sa, ca identificarea oamenilor care fac parte din grupari criminale. Sistemul foloseste doar tatuajul atunci cand ia in considerare afilierea unei persoane la un astfel de grup, asa ca sansele ca unii sa se trezeasca pusi pe liste de teroristi pentru ca si-au facut cu ani in urma un tatuaj care a iesit prost nu sunt tocmai mici.

EFF a mai ridicat si problema testelor efectuate pana acum pentru acest sistem, deoarece au avut loc fara aprobarea celor care erau supravegheati.

Asa ca in cazul in care SUA decide sa exporte acest sistem… ceva ce e foarte probabil avand in vedere ca PRISM este peste tot, ar fi bine sa aveti grija ce tatuaje va faceti.

[The Next Web]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button