Tech&ITHiFi-TVTECH

FBI consideră televizoarele Smart un risc de securitate

Aveți grijă ce faceți cu ele

Dacă aveți un Smart TV, capabil să fie conectat la internet, probabil ați sesizat la un moment anumite anomalii. Mai crapă ceva, se mai blochează, se mai resetează, se comportă ca o tabletă veche sau un PC prăfuit, în mare parte pentru că asta este. Dar spre deosebire de astfel de dispozitive, ai opțiuni mult, mult mai mici în ceea ce privește securitatea.

Atât de puține încât FBI le-a desemnat un risc de securitate pentru public. Biroul din Portland, statul Oregon, SUA, al FBI, a publicat un anunț prin care îndeamnă publicul la mai multă atenție când vine vorba de siguranța televizorului.

Articolul specifică o serie de măsuri pe care le poate lua un utilizator pentru a reduce riscul reprezentat de un Smart TV. Lucruri precum verificarea opțiunilor de a dezactiva camerele sau microfoanele incorporate, sau blocarea lor manuală. Mai recomandă citirea cu atenție a termenilor de utilizare, pentru a verifica ce date colectează televizorul, precum și verificarea opțiunilor de securitate. Nu de alta, dar un televizor Smart tinde să aibă mai multe vulnerabilități și probleme de securitate ca un PC.

Morala poveștii, poate că un televizor nu ar trebui să aibă un IP.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button